Que quedi clar que no m'agrada ni crec en l'actual sistema parlamentari de la partitocràcia, però tampoc crec en l'assembleari que és el més semblant a Can Garlanda. Qualsevol que hagi treballat en una empresa mitjana o gran, sap que perquè aquesta funcioni hi ha d'haver algú que mani, que gestioni i delegui els càrrecs de responsabilitat 
en profesionals, i per això a nivell de País, el que sobra i no val són els partits polítics, només calen gestors professionals per gestionar - valgui la redundància - la gestoria. Perquè en el fons, El Govern Espanyol o el de la Generalitat no són més que una gestoria que administra les normes i instruccions que li venen donades des de Brussel·les.
Els partits polítics són el gran error, la xacra de la democràcia, el major error que ha comès mai aquesta. Si algú és capaç de donar-me una sola raó que justifiqui els partits polítics li prendré en consideració, però no m'ho creuré, ni li faré cas, no existeix. Potser en altres èpoques podien tenir algun sentit, però actualment com els sindicats, són dos ens que no serveixen per a res i a sobre costen molts diners a l'Estat. I de la mateixa manera que actualment no hi ha res que distingeixi un partit de l'altre a banda dels tics que per guió els corresponen, entenc que els haurien de suprimir ja, que els gestors professionals gestionin les gestories de cada país i un consell de savis vigili als gestors. L'estalvi econòmic seria brutal, i la quantitat de problemes que evitaríem enorme, ah! i tot, perquè les coses funcionessin, només caldria la figura dels gestors. Un gestor té una qualitat de la qual els polítics no saben ni el nom, ni l'aplicació ni el seu significat, es diu sentit comú i professionalitat. De fet, un partit polític no és més que una fàbrica de paràsits, onerosos e inútils. Prescindibles? crec que si, de nosaltres els ciutadans depén. Cal tenir en compte que els polítics, a la pràctica, poc manen i poc decideixen, raó de més per la seva eradicació.

He de manifestar però, que la gestoria té també un problema, en el fons el mateix problema que els partits polítics o les religions: el factor humà, i aquest no hi ha déu que l'arregli, I el més segur és que aquesta gestoria acabés en una dictadura, que potser és l'única manera de que ens governin o que de la que ens mereixem ser governats.