• Passem una tercera part de la nostra vida dormint, però el procés és encara molt desconegut. Estudis recents busquen donar respostes als interrogants que encara planen sobre el son.
Durant el dia retenim una gran quantitat d’informació, molta de la qual no té gaire rellevància. Si la guardéssim tota, perdríem eficiència. Com li passava a Funes el «memorioso», el personatge del conte de Borges que, desproveït de la facultat d’oblidar, se sorprenia en mirar-se al mirall, ja que cada vegada obtenia una imatge diferent. Cal, doncs, no sobrecarregar el cervell amb records que no té sentit conservar. Mentre dormim, el cervell posa en un ordre desordenat el magatzem de records. Durant la fase de son d’ones lentes, quan el descans és profund,  s’enforteixen les connexions neuronals que recullen informació important, mentre que les creades a partir de dades irrellevants es debiliten fins a perdre’s. Així ho descriu un estudi fet a la Universitat de Cambridge sobre els mecanismes subjacents al manteniment de la memòria i publicat a la revista Neuron. 

Sabem tan poc del nostre cervell, tot i que n'he parlat en més d'una ocasió, i tambè de telepatia i precognició. Poc en sabem dels somnis, malgrat representar gairebé entre somiar adormits i desperts més del 70% de la nostra vida.