ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

ELS MATINS SÓN PER PRENDRE CAFÉ


💭Ahir, primer dia d'hivern i primer dia també de les noves normes per al gremi de restauració, A dos quarts de vuit el bar de sota de casa ja podia servir esmorzars. Abans s'hi podia anar fins i tot a les 6, perquè obre a aquesta hora, fins i tot es pot comprar pa i bolleria industrial. Però ara només pot fer-ho de les 7:30 a les 9:30, després hja de tancar i si fa dinars de una a dos quarts de quatre pot tornar a obrir. El bar de sota de casa, com el Frankfurt, com a els de la resta del barri, està regentat per xinesos, llevat de l'Urgell que són del país, i el de Rafi que és de Bangla Desh.

A les 10 del matí, si m'he aixecat tard o simplement si tinc ganes d'un altre cafè, se suposa que no m'ho poden servir, perquè a les 9.30 han tancat, però tinc opcions, al menys al meu barri els bars serveixen el cafè, begudes o entrepans com abans quan estaven tancats, posen una tauleta a la porta de l'entrada i des d'allà et serveixen. No sé si és legal o no, però així funcionen al barri, això si, les taules de les terrasses tenen les cadires apartades perquè ningú s'assegui en elles. Ningú?, No!, el 'neng', estava aquest matí prenent-se un cafè a la terrassa assegut en una cadira, millor dit, en una cadira superposada sobre dues mes. Però el 'neng' és molt 'neng', se'l coneix ràpid per la seva manera de caminar balancejant-se com el neng de Buenafuente. El neng, és aparentment inofensiu, i el millor dels tres germans, dels altres dos, a un no el deixen sortir mai de casa i a l'altre en comptades ocasions, els tres són esquizofrènics, i al pas que anem més d'un cafeter va a acabar igual, i tot per no poder prendre's un puto cafè a les 10 del matí, com si en qualsevol despatx d'oficina no es pogués tenir una cafetera, encara que sigui de Nespresso.

Els matins són per prendre cafè i la contemplació, diu el policia de Stranger thinks en el primer episodi de la sèrie 'La noia rara del carrer Marple'. Però això era abans del coronavirus, i ara només ens faltava la cepa anglesa del virus per acabar-ho d'adobar. Que lluny estem dels temps en què al Brasil els trens anaven amb cafè, o en plovia al camp. Potser haurem de canviar per una temporada la manera de prendre el café del matí.

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. Esto acaba de empezar, ahora dicen q para la cepa inglesa va mejor la vacuna china.
    Todo me huele a tufo.

    ResponElimina
  2. Marionetas en la cuerda, te'n recordes?, la cantaba Sandie Shaw. Doncs aixó som.

    ResponElimina
  3. El nano,sabe lo que se hace,se sienta y contempla.Aqui también sobreviven con un tenderete de mil maneras diferentes,A eso hemos llegado,a perder toda la dignidad.Medidas arbitrarias,cargando el coeficiente de contagio sobre unos grupos en detrimento de otros,sin ningún sentido.En cafeterías de postín,lo mismo,los veo en la Diagonal en la puerta la tabla y los cafés para llevar.
    Se sabe de mucho tiempo,que los virus mutan son simplemente estructuras de ADN,es normal.Queda poco,para que nos pongamos la vacuna,no hay que tener dudas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. el neng es un crack, en ppleno invierno va con camiseta de manga corta, la mascarilla debajo de la barbilla y su afición favorita es atravesar el paso de peatones con el semáforo en rojo sin mirar, aunque parezca mentira nunca le han atropellado. Y ESO QUE ES EL MÁS NORMAL DE LOS TRES HERMANOS.

      Elimina
  4. Se que va a parecer que le cargo la culpa a los de siempre, pero el sábado por la tarde, pude ver algunas terrazas con jóvenes apiñados sin respetar la distancias, sin mascarilla y chillándose unos a otros como borregos.

    No han interiorizado aún esta situación, ni lo que nos jugamos por culpa de un ratito de risas.

    Al final, solo nos puede salvar la vacunación.

    ResponElimina
  5. Lo sé, por aqui también los he visto en alguna terraza, creen que no va con ellos, ni son conscientes que pueden contagiar a cualquiera.

    ResponElimina