💭La nova normativa municipal dels patinets elèctrics, ha entrat en vigor aquest dissabte dos de gener. A partir d’ara, aquests vehicles hauran de complir les normes de circulació, com la resta de vehicles. Amb la nova regulació, els patinets elèctrics no poden circular per voreres i zones de vianants, ni per per vies interurbanes, travessies i autopistes i autovies que transcorrin per poblacions. Tampoc per túnels urbans. Sempre que sigui possible hauran d'utilitzar el carril bici. Pel que fa a la velocitat, no poden superar els 25 km/h. A més, els conductors no poden circular amb auriculars posats ni parlant pel telèfon mòbil i s'han de sotmetre a controls d'alcoholèmia si se'ls demana. Un altre fet destacat és que el patinet es considera un vehicle d'una sola plaça. O sigui, només hi pot circular una persona (en cas contrari, les multes poden arribar als 100 euros). Hi ha, però, encara alguns serrells pendents. Encara no és obligatori la contractació d’una assegurança obligatòria, una decisió que passa a mans dels ajuntaments, de moment. Aquests canvis formen part de les noves mesures de trànsit aprovades pel govern espanyol el passat mes de novembre.

Crec que al meu barri els dels patinets eléctrics encara no se n'han assabentat, ho sento, però avui n'he enviat a un altre al terra (no s'ha fet res) i no ho he pogut evitar, sortia del forner i me l'he trobat al damunt. No és el primer, pero aquesta vegada ha estat sense voler, que consti en acta.  
Dit aixó, no tinc res en contre del patinets, ni dels skaters, ni dels que van en patins en línia o fins i tot de quatre rodes (algus n'hi ha), però s'han d'atendre a les normes de circulació i respectar-les, com els ciclistes, i els vianants que som dels més incívics, sobretot els jubilats. 
Fa un temps demanava la creació d'una matrícula per bicicletes i també per patinets (abans n'hi havia per les bicicletes). Amb la matrícula hauria d'anar-hi incorporada l'assegurança obligatoria i l'ùs del casc. Faria falta també una campanya de conscienciació pel vianant, que de fet és el que sobra a les voreres avui en dia, potser uns cursets, seguits d'un carnet de vianant, no estarien de més. Per exemple als jubilats en general se'ls hi haura de fer entendre que en comptes de passejar amb patxorra pel carril bici, ho han de fer per la vorera que a més sol ser molt més ample, potser és que com els de la ESO no saben que la vorera és el que en català antic s'en deia 'Acera'. Estaria doncs prou bé un carnet de vianant, i fins i tot algun tipus d'assegurança per protegir i protegir-los.