NOMÉS ENS SALVARÀ LA REBEL·LIÓ



💭"El capitalisme, es basa en una gran premissa que tot just ha estat qüestionada: tens dret a una porció tan gran dels recursos del món com els teus diners puguin comprar. Pots comprar tanta terra, tant espai atmosfèric, tants minerals, tanta carn i tan de peix com et puguis permetre, sense importar que estiguis privant a un tercer. Si t'ho pots permetre, pots ser l'amo de serralades senceres i de planes fèrtils, pots cremar tot el combustible que vulguis. Cada lliura euro o dòlar et garanteix un cert dret sobre les riqueses naturals del món". 
El capitalisme té tres característiques innates que ens condueixen cap a la destrucció... en primer lloc, que genera i es basa en el creixement perpetu... en segon lloc... la idea que el nostre dret a tenir riquesa natural equival a la quantitat de diners que tenim al banc o podem demanar prestat. Per tant, podeu treure tanta riquesa natural a la gent com vulgueu... La tercera característica és la que garanteix realment que la gent vagi de bracet amb el capitalisme, la idea que tothom pot perseguir (i es pot esperar trobar) el seu luxe privat.

Mentre, les persones de l'est del Congo són massacrades per facilitar les actualitzacions de telèfons intel·ligents de sempre menor utilitat marginal. Els boscos es talen per fer "jocs de taulers de formatge de fusta en forma de cor personalitzats". Els rius estan enverinats per fabricar peixos parlants. Es tracta d’un consum patològic: una epidèmia de bogeria col·lectiva que consumeix el món, tan normalitzada per la publicitat i els mitjans de comunicació que gairebé no notem el que ens està passant. Realment, som tòxics els humans.  
Hi ha qui parla de refundar (de nou) el capitalisme, que tant critica George Monbiot, però es un va intent, el capitalisme és tòxic per naturalesa i no té solució possible, es fagocitarà fins les últimes consequencies mentre va creant aquest desordre económic i ecològic global que ens portarà al desastre. Ens avisa de nou Monbiot: Ningú vindrà a salvar-nos del desastre mediambiental i el vot no és suficient per revertir-ho: és necessària l'acció individual ja. Només la rebel·lió salvarà el planeta

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. No nos salvará nadie. Ya no es posible. Cuando uno crece en el consumismo no hay vuelta atrás, ¿acaso el que se droga puede dejar de hacerlo?¿Acaso el consumismo no es una droga?. Lo es, sin duda, lo que sucede es que no lo planteamos así, pero aún si lo planteáramos con el rasero de: yo consumo y pago el iva porque hace falta para que el estado pueda pagar servicios, prestaciones y obligaciones, aún así sería mentira por nuestra parte.

    Vamos locos por vender las cosas que no usamos desde la semana pasada en Walapop "y sacarte uno dineritos que serán sólo para ti", dice la propaganda. ¿Cuánta ropa no hay en casa?¿Cuántas camisas, blusas, zapatos, relojes, abalorios, incluso televisiones?...¡pero si hemos tenido que inventar y todo una frase para disimular nuestra sed de consumo..: fondo de armario.

    En fin, estamos drogados todos, incluso el escribidor que redacta el hecho. Tengo cuatro plumas estilográficas, porque escribo con ella, pero...¿de verdad escribo tanto?¿de verdad me hacen falta cuatro?

    Me voy a ver si me aclaro.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vamos locos por vender las cosas que no usamos desde la semana pasada en Walapop.. aqui si que no em trobaras, jo ho guardo tot, Diógenes al meu costat era un aprenent.
      Lo de las 4 plumas no t'ha de preocupar, considera-ho un homenatge a E. W. Mason, i de fet.

      Elimina
  2. La rebelión debe ser a nivel individual,consumir lo necesario,diferenciar basuras,quemar el mínimo de energía de origen fósil...Algo que es fácil de hacer,hoy día,los ayuntamientos nos ponen los medios.Hay capitalismo para rato,pero nunca salvaje sino social.

    ResponElimina
  3. Eso de lo que hablas, se llama vivir con sobriedad.

    ResponElimina