ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

EL BISBE DE TENERIFE

 


💭El bisbe de Tenerife, Bernardo Álvarez, va enganyar la Conselleria de Sanitat de les Canàries per vacunar-se contra la Covid el 13 de gener, malgrat que no figura entre els grups prioritaris de risc fixats pel ministeri i la Conselleria de Sanitat per rebre la immunitat. El 28 de gener, la cadena SER a Tenerife va avançar que el bisbe havia rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer 15 dies abans a la Residència Sacerdotal San Juan de Ávila, del centre històric de La Laguna. Els residents i el personal laboral figuren a la llista de la primera fase de la vacunació de Sanitat, ja que es tracta d’un centre de gent gran i compleixen amb el protocol. El mateix Bernardo Álvarez ho va confirmar i va justificar la seva inclusió a la llista –i per tant la seva vacunació– al tenir la residència al geriàtric per a sacerdots retirats. El bisbe, no obstant, no viu a la Residència Sacerdotal San Juan de Ávila ni té contacte amb els interns.

Bernardo Álvarez viu en realitat en una casa de planta baixa del número 29 del carrer Tabares de Cala. A 100 metres, al carrer Anchieta número 17, hi ha la residència sacerdotal. Els dos immobles són independents l’un de l’altre, tot i que comparteixen un pati interior, que també dona a la Casa Salazar, un palau d’estil barroc que és la seu del Bisbat de La Laguna. Aquestes dependències religioses estan separades unes de les altres per vivendes alienes al bisbat. El bisbe no té contacte amb els usuaris del centre de gent gran des de la declaració de la pandèmia, ja que aquests no poden sortir de l’edifici, perquè forma part de la població més exposada al virus i estan protegits per severes restriccions. EL DÍA va acudir ahir a la residència sacerdotal per contrastar si allà resideix el bisbe o hi passa temps. I no és així. Una de les monges que s’encarreguen de la cura dels interns ho va corroborar: «El bisbe no viu aquí, sinó en una altra casa. Tampoc hi esmorza, ni menja, ni sopa. No té contacte amb els interns».

El bisbe, per tant, no hauria d’haver figurat a la llista de la vacunació aprovada per Sanitat, perquè ni viu ni passa temps al centre de gent gran i no compleix amb el protocol. Però tant Bernardo Álvarez com el bisbat van assegurar, per justificar la seva vacunació del 13 de gener, que residia al centre de gent gran. L’endemà que la cadena SER de Tenerife informés que Bernardo Álvarez havia rebut la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus Covid-19, el Bisbat de la Diòcesi de La Laguna va emetre un comunicat en què va assegurar: «El bisbe ha rebut la primera dosi juntament amb els sacerdots grans que viuen a la Residència Sacerdotal San Juan de Ävila, les religioses, responsables del centre, personal de la casa i de l’empresa externa que s’ocupa de la neteja». La nota va afegir: «El prelat de La Laguna estava inclòs a la llista enviada a les autoritats sanitàries ja que manté el seu domicili en aquest lloc, concretament en un apartament adjunt, amb els residents del qual té freqüents contactes i comparteix alguns serveis que es presten». Aquesta informació no es correspon amb la realitat. Tot i que al padró consta com la seva residència el centre de gent gran, en realitat viu a la casa de planta baixa del carrer Tabares de Cala. Tampoc manté contactes amb els sacerdots jubilats de San Juan de Ávila ni utilitza aquestes dependències des que va començar la pandèmia. EL DÍA va contactar ahir amb Bernardo Álvarez, però el bisbe va rebutjar qualsevol aclariment. A continuació, el diari va preguntar al gabinet de comunicació del Bisbat de Tenerife, que té la seu a La Laguna. Es va remetre al comunicat del 29 de gener sense més precisions. El bisbat manté que l’apartament en què resideix Bernardo Álvarez forma part de la residència, però realment és una casa independent, i només es comuniquen a través d’un pati interior. És ben cert que els camins del senyor són inescrutables i poden portar fins a un presumpte pati interior, i sembla que Bernardo Álvarez com altres Bisbes i bestiar de rang similar, es refien més de la ciencia que del seu pare i creador. Aquests si que son bèsties assedegades de la vacuna. Miserables....


Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. La pregunta es, si hay un protocolo, que se basará en datos aportados por el padrón, este señor debía o no vacunarse. He llamado al ambulatorio, no sabían nada pero al dar mi DNI, sabían todo de mi. Confío, que cuando me corresponda, no habrá problemas. Es lo que me interesa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pero vuesa merced no es un Obispo, a nosotros ya nos avisaran un siglo de estos para vaccinarnos.

      Elimina
  2. Hermanos....hermanas...confío en que en estos tiempos tan complejos en que nos ha tocado vivir, vuestra actitud en la fe de Dios y vuestra humanidad, os hayan dado capacidad de entender el porqué de esta solución adoptada por mi, luego de un Rosario y Tres Avemarías.
    ¿Que sería de vosotros sin vuestro pastor?
    ¿Qué responsabilidad hubiera sido la mia, si al querer dejarme para el último me hubiera contagiado, y con ello, en vuestras confesiones, yo, pobre Padre terrenal, os hubiera traspasado el virus?
    ¿Cómo iba a explicaros que, quriendood como os quiero, pudiera yo separarme de mi cuerpo, y en forma de alma presentarme hasta el Altísimo, sin excusas, diciendole que os había dejado sólos en la Tierra, sin guia, sin consejo espiritual, sin rumbo y sin alegría?, puesto que lo se y me consta, la tristeza que hubiera habido en vuesros corazones no se vería compensada por salvar otra vida, más que esta, la mia , vuestro pastor y seguidor.

    Que Dios os bendiga...

    ResponElimina
  3. Como diria mi consuegra: sinvergüensa. Ahora, el discurso lo has clavado. Seguro que el Sr. Obispo te lo compra.

    Bendecido estoy.

    ResponElimina
  4. Ya sabes cómo son estas gentes cuyo reino no es de este mundo...pues que lo son por partida doble o triple, según sus bienes y prebendas. Qué bien les viene siempre que el Cristo no exista por si acaso se quitaba de nuevo el cinto y entraba en el mercado del templo y sus sacerdotes en plan visceral...No hay solución ni con estos ni con cualquier otro de cualquier falacia religiosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Su reino no es de este mundo, pero pocas ganas tienen de abandonar este mundo para reunirse con su creador en su reino.

      Elimina