ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

LA LLEI DEL SILENCI



💭Luis Bárcenas, uns dies abans de seure de nou a la banqueta dels acusats, va lliurar a la Fiscalia Anticorrupció un escrit en el qual reconeix que el partit Popular tenia una caixa B des de 1982. Ampliava i detallava el que ja havia confessat ell mateix el 15 de juliol de 2013. Una comptabilitat alternativa la qual documentació l'extresorer li havia mostrat a Mariano Rajoy quatre anys abans. Exactament el mateix 2009 quan Bárcenas va abandonar el càrrec, tot i que seguiria com a senador uns mesos més. Havia esclatat el cas Gürtel i arran de l'amplíssima investigació del que va ser un gran terratrèmol, les seves rèpliques van deixar en l'aire unes quantes esquerdes que es van convertir en altres tantes peces separades. Una d'elles el portarà dilluns que ve davant la mateixa justícia que ja el va condemnar a 29 anys de presó.

El que ha cridat l'atenció és que, segons l'ara voluntari col·laborador judicial, quan Rajoy va tenir el document comprometedor a les seves mans el va passar immediatament per la màquina trituradora creient que així desapareixia la prova de el delicte. Qualsevol guionista novell advertiria que el protagonista s'hauria quedat una còpia, i així va ser. Afegeix el delator que existeixen dossiers comprometedors i gravacions de converses en què consta que era habitual que les aportacions fossin en agraïment als serveis prestats en forma d'adjudicacions de contractes. I que davant el risc d'explicar-ho, la família Bárcenas ha estat sotmesa a fortes pressions, espionatge i fins i tot robatoris domiciliaris.

Que l'exgerent i extresorer hagi trencat ara el seu silenci és perquè la seva lleialtat a les files que el van encastellar no ha estat compensada. I que aquella famosa exhortació que li va enviar Mariano Rajoy en un whatsapp - "Luis, sigues fort" - no ha tingut la seva conseqüència. Ell va creure que callant per preservar la reputació del partit, la seva esposa, evitaria les reixes. Però ella hi és des del 8 de novembre passat, condemnada a 13 anys per una altra branca de la causa. I així és com, devaluat el preu que Luis Bárcenas estava disposat a pagar, trencant aquest la llei del silenci, el PP ha entrat en fallida, encara que Pablo Pablito Pablete Casado manifesti que tot això és cosa del passat i no té res a veure amb l'actual Partit popular. Ja s'ho anirà trobant, ignora potser que el passat sempre torna a sotjar-nos, i és implacable.

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Lo que diga o haga este buen hombre,no se que valor tendrá ya jurídico,él y su mujer,se comen sendos marrones.Son los problemas de las dobles contabilidades en las empresas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Valor jurídico poco debe tener, es el derecho al pataleo por que no han arreglado lo de su mujer. Más que nada es una condena moral al partido popular y poco más.

      Elimina