{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

LA NIT MÉS LLARGA




💭Cursa de fons per la presidència a les eleccions catalanes. Els candidats a la presidència de la Generalitat es varen fer ahir sobre el tartan de l'Estadi Olímpic Lluís Companys la ja clàssica fotografia de Pedro Madueño per la Vanguardia. Enguany res d'original o divertit ha estat el lema de la fotografia, segons Madueño no està la situació per bromes o sortides de to, així que ha optat per una foto simbólica i sobria. 
Les urnes posen fi avui a la cursa de fons electoral més llarga. Fa més d'un any que Quim Torra va donar per liquidada la legislatura, però la pandèmia, els càlculs electorals i la inhabilitació del president van marcar el 14-F al calendari. Més de 5,6 milions de catalans estan cridats a votar, amb mascareta i distància de seguretat, i, per primera vegada, l'organització de l'procés electoral ha ocupat tantes portades com els candidats. Les restriccions per la covid han multiplicat un 277% el vot per correu, i la participació, per primera vegada en deu anys amb perspectives a la baixa per por de virus o simple desafecció, és la principal incògnita de l'equació electoral. Tranquils! avui la nit serà llarga, però quan acabi, tots hauràn guanyat.

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. No, amigo, no. Siento tener que no opinar de la misma manera, y me gustaría tuvieras razón en eso de: "però quan acabi, tots hauràn guanyat", todos no, ellos quizás, porque tienen el sueldo asegurado ( y de verdad que lo digo con sorna), versus al 27% que he leí ayer en El País de los jóvenes catalanes que están en el atolladero de no saber que hacer por no encontrar algo significativamente serio. No riders (vaya palabra para repartidor autónomo), ni camareros de verano, ni cuidadora de niños a lo temporal.
    Cuando veo que nuestros investigadores, los que salen por la tele, y a los que los periodistas preguntan sobre la pandemia contestar desde EEUU, Inglaterra o Alemania, lo primero que se me ocurre es que no están aquí, por muy de la tierra que se sientan, no están aquí, de una forma u otra tuvieron que marchar, y no están aquí, así de sencillo.
    PD: Recuerdo a Joan Oro y el ex-honorable con su promesa de ponerle un laboratorio si iba en las listas de aquel 1980; llegóal año escaso. Salió elegido, el laboratorio nunca se puso y vió enseguida como se le utilizó. A mediados del 81 ya estaba dando clases en Houston otra vez.
    esto de hoy en día ya ves que tiene escuela.
    salut y suerte.

    ResponElimina
  2. Miquel, em refería als partits polítics que quan surten a la nit, tos diuen que han guanyat, d'una manera o d'una altra, llevat del Baños que va dir, no hen guanyat.
    Ara acabem de venir de votar, hi havia molta gent, clar que han ajuntat tres col·legis electorals en un de sol, pero de la nostra quinta la majoria.

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si......en fin...por cierto...hay un montón de abuelos menos...así que tendrían que ir más rápido en esta ocasión...Hay que joderse...Se nos han ido a miles...Me pongo de mala historia..
      Un abrazo

      Elimina
  3. Saps, els que falten estaven tancats a les residencies, no circulaven pels carrers, i els que quedem em sembla que hi hem anat tots, he vist una veina del barri que en té 102 amb el seu bastó i el net anant a votar. Anar a votar és una manera de retre homenatge als que ja han traspassat.

    Salut

    ResponElimina