SOBRE L'OCI


💭L'oci implica la necessitat d'un entreteniment mental. O, dit d'una altra manera, únicament estem ociosos de debó quan sentim aquesta necessitat. L'oci, doncs, suposava (al paradís) - suposa - la immunitat respecte al treball, però també la manca d'inquietud moral i de molesties físiques. L'oci ens empeny cap l'avorriment encara que sembli una paradoxa. Si fins i tot Homer Simpson, s'avorreix.
L'avorriment no deixa de ser una de les caracterìstiques d'una vida raonable i comoda, per això hi ha una certa tendencia a distreure's amb tot alló que signifiqui sortir-se de les regles del joc. L'avorriment, en el cas d'una societat superficial i decadent com la nostra ens porta a situacions estranyes i paradoxals, i encara bo que només es aixó. I és què no tothom és capaç d'avorrir-se; el tedi exigeix una técnica refinada i una predisposició personal ben particular, en essència: cal tenir molta imaginació, esgotar-la, i després sentir-ne l'enyorament. Potser, en última instància, l'oci autèntic és només la mort. - Joan Fuster.

Comparteix:  

Comentaris

 1. Es tan necesario el aburrimiento como el trabajo. Creo que se contrapesan.
  Uno tiene necesidad de no hacer nada, de vez en cuando, que ya es hacer algo
  Salut

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. jo ja vaig nèixer avorrir, com l'Homero Simpson.

   Salut

   Suprimeix
 2. Pues fíjate que tengo una nieta,marchosa ella,de 9 años que usa continuamente:-me aburro-,la miro y me pregunto cómo puede decir eso,a su edad.Algo inaudito,a cuando nosotros teníamos la calle libre,en mi caso además el campo cercano.
  Para que se aguante,lo mejor darle el móvil un rato,para que vea videos.No le llevo la contraria,creo que su mundo cuando sea mayor,será eso,de videos.Virtual.
  Es difícil que nuestra generación, sepa aburrirse.Pero bueno eso es otra cosa.Parece que
  nos van a dar un certificado de vacunación,cuando nos vacunemos.Con el documento,podremos viajar,como para aburrirse,aunque sea para ver la familia repartida.

  ResponSuprimeix
 3. ...y cuando nos vacunen, ¿también podremos tocar la guitarra?

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Pues sí, también hacer de costaleros y asistir a manifestaciones. No nos vamos aburrir.

   Suprimeix
 4. Vale, me pido quemar los contenedores grises es que les tengo manía.

  ResponSuprimeix

Publica un comentari