{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

TAL FARÀS, TAL TROBARÀS



💭En les eleccions del diumenge passat, ERC ha aconseguit superar a JxCat amb un diputat i 35.000 vots més, quan el 2017 JxCat només li va treure 13.000. I que ERC lideri l'independentisme és rellevant. ERC és avui menys unilateralista, vol negociar amb el Govern de Madrid (taula de diàleg) i va votar els Pressupostos de Sánchez, mentre que JxCat desqualifica la taula, va votar al costat de PP contra els Pressupostos i flirtejava amb recuperar la DUI si l'independentisme passava de l' 50% dels vots.

La victòria d'ERC és enganyosa, ja que els 77.000 vots del PDECat li haurien pogut donar la victòria a JxCat. Això ha donat peu a teories que culpen a la formació d'Artur Mas de la derrota de Puigdemont, però si recapitulem una mica veurem que la realitat, com sempre, és molt més complexa. Perquè l'origen de la fatal escissió és de fa menys de sis mesos, quan Quim Torra i Puigdemont van decidir fulminar la consellera Chacón i culminar així l'expulsió del PDECat. És a dir, va ser una decisió de JxCat, ideada des Waterloo, i no una conspiració exterior, que a més va obligar a prendre partit a una figura rellevant com Artur Mas, a qui assenyalen ara els que fins fa res li rendien homenatge. Però és que, a més, el rellevant de l'expulsió del PDECat del Govern és que va ser ideològica, perquè recordem que llavors es tractava no només d'assegurar el poder sinó de mantenir la puresa independentista, i Puigdemont creia que Chacón, Mas i companyia eren massa tebis i pactistes.  No és per que si, o una fixació meva, que hagi manifestat en més d'una ocasió que el PDcat és un partit tòxic que ho corromp tot, fins al punt d'enviar a Artur Mas per segona vegada a la paperera de la història. Tal faràs tal trobaràs, diu la dita.

Publica un comentari a l'entrada

15 Comentaris

  1. Cierto, hay lecturas que se han de mirar como partidas de ajedrez.
    Es tal como dices, sin matices, y va ser hi "una decisió de JxCat, ideada des Waterloo".
    Tampoco veo claro con una participación de un 80% como hubieran ido las cosas, quizá hubiera habido desplazamiento de votos. Nos olvidamos que ha fallecido y/o está recluida mucha gente mayor que no ha ido, y esta es generalmente proclive a posturas independentistas.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estàs insinuant una teoría conspiranoica de que els unionistes s'han petat els avis perquè no votin a Juntsxcat?

      Elimina
  2. El dia de la marmota, como dijiste. Todo se vuelve a repetir, nada nuevo. No son capaces de cambiar de disco.

    ResponElimina
  3. De viejo, parece un disco de Antonio Machin, Madrecita del alma querida...

    ResponElimina
  4. JxCat és un partit transversal i PDeCat és la dreta, la Convengència de sempre. Calia deixar anar lastre, malgrat que costés vots. La independència no és possible si no s'impliquen dreta i esquerra. La dreta-dreta mai serà independentista és l ibex, la Caixa, Planeta, Godó, Codordiu, La Vanguardia, etc ... però totes aquestes forces oligàrquiques i fàctiques ... són poca cosa en nombre de vots

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pero creo, Sr MANUEL (corríjame si me equivoco), que esa derecha, que son pocas en número de votos, son muchas en número de poder. Poder de las empresas catalanas de IBEX que han marchado, sino recuerdo mal son Abertis, Segur Caixa, Adeslas, Grifols, Colonial, Cellnes, Banco Sabadell, Gas Natural...son las que tienen el poder del dinero, las juntas, la facturación, las nóminas, los inmuebles y las gestoras, y eso es mucho personal y mucho impuesto valor añadido), y que a esa derecha, la que no tiene dinero en Ibex pero si en facturación, (Planeta, Grupo Godó) es a la que se tiene que evitar marche fuera de nuestras fronteras.
      Si queremos que el dinero fluya y que se mueva la economía y por ende el trabajo y la nevera llena, por más que nos pese habremos de aistir que este es el sistema que hace que esto fluya. Hay otros, cierto, Hay el NO sistema etiope o nigeriano, o tongolés, o eritreo, o somamí; o si preferimos hay el sistema coreano del norte; también tenemos este, que no es tan malo, donde la sanidad es GRATIS TOTAL en toda la península, cosa que no sucede en ningún estado del mundo mundial, y donde man que nos pese, nuestra mala democracia todavía no hace que asesinen un contrario por plutonio.
      Nada es perfecto, Nada, y todo corregible. Eso sin duda
      Salut

      Elimina
    2. JXCAT actualment és una anomalia, de fet entre Juntsxcat i Pdcat quina diferencia hi ha?. A més, si s'ha de declarar la independencia hauria de ser amb un partit sòlid, no amb la suma de tres que no es poden veure ni en pintura, a banda que la independencia és una utopia irrealitzable a dia d'avui. Ara, hi ha questions de país molt mer apressants que assolir la independencia, com refer el país de les consequencies de la pandèmia.

      SALUT

      Elimina
  5. Les grans empreses presionaran i presionen però no s'en van, és posible que cambien la sede, però no el lloc on fan negoci, els seus clients. Si es donés la hipòtesi independentista ... hauria uns anys durs de travessia del desert i boicot espanyol, però Catalunya té un capital humà tan gran que no trigaríem gaire en "tornarà a ser rica i plena" ..... hehehehe ..... a vegades penso que soc massa il·lús ... però la utopia és la xispa de la vida

    ResponElimina
  6. Ser il·lus no té res de dolent, pero arribats a certa edat es toca més de peus al terra i es deixen en un racó les utopies. Pensa que les utopies d'ahir, són les realitats d'avui i el desencis de demá.

    ResponElimina
  7. M'han envait acudits culpan Chacon i el PdeCat de què no hagi sortit 'una dona per a presidenta de la Generalitat' quan, de fet, va ser Torra qui els va fer fora, a banda de què JxCat té uns quants frikis poc presentables, com aquest Canadell i alguns altres. De frikis n'hi ha a tot arreu, això, també.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi Chacon m'agrada, pero ha apostat al cavall perdedor, de moment.

      Elimina
  8. Jo no el trobava tòxic, ha tingut poc temps per explicar-se, no va volar tants colomets com altres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Puigdemont és tòxic, Júlia i corromp tot quan l'envolta.

      Elimina
  9. Però Puigdemont no és PdeCat, que jo sàpiga, havia entès que el tòxic era el Pdecat

    ResponElimina
  10. No, em referia a Juntsxcat. Els del Pdcat són els seus danys col·laterals.

    ResponElimina