💭Hi havia una vegada una vacuna per a la Covid-19, que a Espanya no es posava als majors de 55 anys. Només a Espanya, a la resta de països la posaven a majors d'aquesta edat. Mentrestant, a Catalunya els entesos, els experts deien que això era una bajanada, que si a tot el món la posaven, perquè a Espanya no. Fins i tot, amenaçaven (sense poder fer-ho) de tirar pel camí del mig.

Sembla que els nostres experts no tenen el do de l'oportunitat al prendre aquesta decisió. Les autoritats sanitàries de Noruega han suspés aquest dijous la vacunació contra el covid-19 amb el fàrmac d'AstraZeneca com una mesura "cautelar", segons ha informat el director de Prevenció i Control d'Infeccions de l'Institut Noruec de Salut Pública, Geir Bukholm, informa Reuters.

L'organisme noruec no va precisar quan durarà la suspensió. "Esperem informació per veure si hi ha un vincle entre la vacunació i aquest cas amb un coàgul de sang", va explicar Bukholm. Noruega es va unir així a Dinamarca, que avui mateix ha suspés la vacunació amb el fàrmac d'AstraZeneca per un període de dues setmanes després que uns informes assenyalessin "casos greus" de formació de coàguls de sang en persones a les que se'ls havia administrat aquesta vacuna.

Prèviament, Àustria va deixar d'usar un lot de vacunes d'aquesta farmacèutica mentre s'està investigant una mort per trastorns de la coagulació i una malaltia per una embòlia pulmonar. Una decisió similar va ser presa per Estònia, Letònia, Lituània i Luxemburg. Itàlia també va suspendre l'ús d'un lot de la vacuna d'AstraZeneca després de reports d'efectes secundaris "greus". No obstant això, el lot prohibit aquesta jornada a Itàlia és diferent a l'utilitzat a Àustria.

Espanya, mentrestant, ha anunciat que no ha registrat cap cas de coàguls de sang relacionats amb la vacuna de AstraZeneca fins al moment, i que continuarà administrant el fàrmac.

Doctor Argimón, Alba Vergés, sembla que tenim problemes.