💭El diputat de Ciutadans al Parlament andalús Fran Carrillo s'ha esplaiat avui davant la Cambra autonòmica criticant les últimes maniobres, algunes d'elles promogudes pel seu partit, que han trencat els governs de Madrid i Múrcia. "N'estic fins als collons de tots nosaltres", ha la I República Estanislao Figueres. "Fem vergonya. Avui han mort desenes de persones i estem amb mocions de censura i conxorxes d'enzes", ha insistit el diputat, que considera que, enmig d'una pandèmia, s'estan desviant les energies i l'atenció de la classe política a operacions de desestabilització.

Carrillo participava aquest dimecres en un debat sobre el projecte de llei de Govern andalús contra el frau i la corrupció, una de les iniciatives que formen part de l'acord de coalició signat pel PP i Ciutadans el començament de la legislatura. Carrillo s'ha mostrat indignat pels últims moviments amb unes paraules que porten implícita una crítica a l'actuació de la direcció de Ciutadans, que ha trencat el pacte de Govern a Múrcia i prepara una moció de censura al costat de l'PSOE en aquesta comunitat. Aquesta operació ha desencadenat altres processos en paral·lel que han acabat amb la dissolució de l'Assemblea de Madrid per part de la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, i la convocatòria d'eleccions també en aquesta comunitat.

"No es mereixen això els andalusos i no es mereixen això els espanyols". Així ha arrencat Carrillo seva intervenció davant la Cambra autonòmica. "Enmig d'una pandèmia, no hi ha el dia per parlar d'eleccions ni de mocions", ha afegit.

De moment, el pacte de coalició a Andalusia està fora de perill de les turbulències. De fet, el president de la Junta, Juanma Moreno, i el vicepresident, Juan Marín (Cs), han comparegut aquesta tarda per reafirmar la "bona salut" de el Govern andalús i defensar que la comunitat és avui un "oasi d'estabilitat". Un oasi, de moment, clar.