Suposo que tots s'hauran alegrat amb mi que, com va informar e el periódico dissabte passat, aquesta Setmana Santa s'alenteixin les vacunacions a Catalunya. - Lluís Amiguet 

La raó és que la nostra autoritat sanitària, sagaç, ja anticipa que molts dels convocats a la vacunació "no interromprien les seves vacances per rebre la vacuna". I encerten, perquè ho consulto a la meva mare, de 83 anys; i a Jaume, de 84; i a la Dolors, de 92 ... (tinc la llista amb els seus cognoms a disposició de Sanitat) i estan encantats de quedar-se a casa veient la tele en comptes d'anar (el Dijous Sant, per Déu!) a fer cua de vacunació només per salvar les seves vides i les economies dels seus fills i dels seus barris. Hauria estat una bogeria.

"Es vacunarà -declara, assenyat, el responsable de Sanitat-, però no amb tots els equips al complet, perquè la idea, a més d'adaptar-se a la resposta ciutadana esperable, és aprofitar perquè facin algun descans".

Es concilien així el dret a la mandra dels administrats -ja sabem que per Setmana Santa ningú es mou ni per salvar-se en una pandemia- i el dret a les vacances dels sanitaris. És encomiable i ningú ho ha dit encara. Perquè, d'aquesta manera, no caiem en els excessos d'Israel, EUA o el Regne Unit, que han comès l'estupidesa de vacunar en festes; han mobilitzat l'exèrcit i han format a vacunadors no professionals. Tal ha estat el seu desvari que, amb tots vacunats, a Tel Aviv ja van a concerts de rock... I els restaurants... I fins a les discoteques, quin dispendi, facturen com mai! Quanta inconsciència!

Com jo no estic vacunat, me n'alegro, si em permeten, d'allargar la meva espera i reforçar així la meva fe en què aquest nostre petit país, que si li deixessin, donaria grans lliçons de gestió, maduresa i compromís cívic a tot el món i part de l'estranger.