25 de març de 2021

CATALUNYA DÓNA UNA LLICÓ AL MÓNSuposo que tots s'hauran alegrat amb mi que, com va informar e el periódico dissabte passat, aquesta Setmana Santa s'alenteixin les vacunacions a Catalunya. - Lluís Amiguet 

La raó és que la nostra autoritat sanitària, sagaç, ja anticipa que molts dels convocats a la vacunació "no interromprien les seves vacances per rebre la vacuna". I encerten, perquè ho consulto a la meva mare, de 83 anys; i a Jaume, de 84; i a la Dolors, de 92 ... (tinc la llista amb els seus cognoms a disposició de Sanitat) i estan encantats de quedar-se a casa veient la tele en comptes d'anar (el Dijous Sant, per Déu!) a fer cua de vacunació només per salvar les seves vides i les economies dels seus fills i dels seus barris. Hauria estat una bogeria.

"Es vacunarà -declara, assenyat, el responsable de Sanitat-, però no amb tots els equips al complet, perquè la idea, a més d'adaptar-se a la resposta ciutadana esperable, és aprofitar perquè facin algun descans".

Es concilien així el dret a la mandra dels administrats -ja sabem que per Setmana Santa ningú es mou ni per salvar-se en una pandemia- i el dret a les vacances dels sanitaris. És encomiable i ningú ho ha dit encara. Perquè, d'aquesta manera, no caiem en els excessos d'Israel, EUA o el Regne Unit, que han comès l'estupidesa de vacunar en festes; han mobilitzat l'exèrcit i han format a vacunadors no professionals. Tal ha estat el seu desvari que, amb tots vacunats, a Tel Aviv ja van a concerts de rock... I els restaurants... I fins a les discoteques, quin dispendi, facturen com mai! Quanta inconsciència!

Com jo no estic vacunat, me n'alegro, si em permeten, d'allargar la meva espera i reforçar així la meva fe en què aquest nostre petit país, que si li deixessin, donaria grans lliçons de gestió, maduresa i compromís cívic a tot el món i part de l'estranger.


SHARE THIS

8 comentaris:

 1. De lo que doy gracias es que Cataluña tenga transferidas las competencias de Sanidad.

  Estáis seguros, Francesc, tranquilo, en buenas manos, que digo buenas, las mejores.

  Salut.

  ResponElimina
  Respostes
  1. como en el chiste de Eugenio gritaria: ¡Hay alguien más?

   Elimina
  2. Siempre me ha encantado ese chiste, jajajajaja, no se puede uno fiar ni de dios.

   Elimina
 2. 120 000 vacunas que habían por ahí,se han puesto,dependemos del suministro.No creo que si llegan más en Semana Santa,esperen para ponerlas más tarde.Hay que ser positivos

  ResponElimina
  Respostes
  1. Creo, CAR RES, que lo que nos quiere decir no va por ahí, sino que implica una desconsideración hacia la ciudadanía , el mero hecho de "cogerse dias de asueto" en medio de 300 muertes diarias que ya se producen , y a la entrada del brote británico, mucho más letal y contagioso.
   En vez de decir esta parida, se podría haber dicho: " tenemos las vacunas para las segundas dósis, y estamos a la espera de más unidades". Lo que no hay es que actuar como si no pasara nada, como si esperar una semana más no si iba a llevar por delante 1.200 personas como mínimo.
   Esto está muy mal, mucho, pero no queremos darnos cuenta.
   Salut

   Elimina
  2. Miquel te lo ha explicado, Car res, dejaran de vacunar para que descansen por semana santa los sanitarios. No se si está bien o mal, pero es lo que hay.

   Salut

   Elimina
  3. Lo se, lo se...pero la cosa va a vida o muerte, no es broma...ayer 351 muertos...bueno...por...5...1,700
   No sólo vacunan los sanitarios, esta toda la Cruz Roja, los voluntarios, los facultativos del ejército, las farmacias...
   Esto es la peste...lo que pasa es que hay agua y jabón y se le llama pandemia
   Salut

   Elimina

BLOG DE FRANCESC PUIGCARBÓ