La jornada inaugural com a president de Pere Aragonés, a banda de venir a Sabadell al Parc Tauli i visitar empresonats aleatoriament, va estar marcada per dues accions de la CUP, protagonitzades per quatre diputats de la formació anticapitalista i per membres de les seves joventuts d'Arran. El motiu d'aquestes accions va ser protestar contra un desnonament al Poble-sec, concretament en el bloc Llavors, propietat d'un fons voltor i ocupat per activistes al 2017, que s'ha convertit en una icona de el moviment per un habitatge digne. En aquest desnonament va intervenir a primera hora la brigada d'antiavalots dels Mossos, per ordre del jutge d'instrucció 54 de Barcelona. Les diputades i diputats Sabater, Reguant, Riera (a la foto) i Pellicer es van situar a primera hora del matí davant els Mossos que anaven a efectuar el desallotjament. I desenes de membres d'Arran van ocupar la seu d'ERC, partit de el president Aragonès, per protestar per l'execució de tal desnonament.

Amb aquesta doble intervenció, la CUP va marcar perfil propi i va obtenir visibilitat. Podríem dir fins i tot, usant un símil cinematogràfic, que li va robar el plànol a el flamant president. Una altra cosa és que amb el d'ahir hagi contribuït en gran mesura a resoldre el problema de l'habitatge. I, no diguem, a afavorir l'estabilitat de l'joveníssim Govern de Catalunya i, per tant, la bona marxa de país.

Exigir canvis a un Govern que encara no s'ha format sembla fora de lloc, però això a la CUP no els importa, la prova és que va sortir un jove per TV3 i en les seves declaracions anava colant: el Govern de Pere Aragonès, té la culpa, el Govern de Pere Aragones ha començat malament, només li va faltar citar el règim del 78 i l'Ibex 35. (és que les consignes de la CUP les sabem tots de memoria). Burru! que el Govern encara no ha prés posessió, Burru tu i burr@s les quatre sómines parlamentaries a primera fila davant els mossos i burros els quasidelinquents d'Arran. La CUP necessita com a Torra viure en el permanent conflicte, I és per aquesta inclinació a el conflicte, i també per la seva pròpia naturalesa, li va semblar ahir oportú dur a terme tal acció de protesta contra un Govern que tenia president des de feia unes dotze hores. És obvi excepte per a la CUP- que no se li pot demanar cap canvi a un nou Executiu els membres encara no han estat oficialment investits.
Amb socis com la CUP no li faran falta enemics a Pere Aragonès, els té a casa, és allò d'amics, enemics, companys de partit i socis de Govern. La CUP és com l'escorpí de la faula i amb aquest soci no se jo si en el cas de ser Pere Aragonès els portaria a coll per travessar el riu de la legislatura.