Quan va despertar, el dinosaure encara hi era - César Augusto Monterroso.

Anava ahir a comentar la noticia de l'home de 39 anys que varen trobar mort dins la pota d'un dinosaure, però vaig pensar, segur que en Monzó en farà un article, per tant, no perdis el temps - em vaig dir a mi mateix, o sia al menda lerenda - i publica el d'en Monzó. Curiosament o no, en el dia mundial del frikisme, que li escau, llevat de la mort d'una persona, la noticia és del tot friki, o freak...

EL DINOSAURE

Patufet, ¿on ets?

–Soc a la panxa del bou, que no hi neva ni hi plou!

Dins del sauròpsid de cartó pedra hi havia un home mort

En el conte d’aquest cap de setmana no hi ha hagut bou, sinó un dinosaure de cartó pedra, d’aquests que decoren alguns parcs freqüentats per nens. Dins del dinosaure hi havia un home mort.

imera notícia, al 3/24, deia exactament: “Un home ha aparegut mort dins d’un dinosaure decoratiu a Santa Coloma de Gramenet. El cos l’han trobat aquest dissabte al migdia a dins de l’animal, que serveix de reclam publicitari a un antic cinema a l’edifici Cubics de la localitat, a tocar de la B-20. L’avís l’han donat un pare i un fill que passaven per la zona. Els bombers han hagut de serrar l’animal de decoració per poder treure el cadàver, com es pot veure en el vídeo que ha difós el mitjà local El Mirall . Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec del cas i estan a l’espera de l’autòpsia per saber la causa de la mort. Tampoc se sap com ha pogut entrar l’home a l’interior del dinosaure”.

Amb el pas de les hores vam anar sabent altres detalls: que l’home tenia 39 anys i que no era un sensesostre, com alguns havíem pensat al primer moment. No ho era, i la seva fa­mília n’havia denunciat la desaparició dies abans (segons alguns mitjans) o hores abans (segons d’altres). Després vam saber que la policia “no hi va apreciar indicis de criminalitat” i que l’home va quedar encaixonat dins d’una de les potes del dinosaure, cap per avall. ­Segons uns mitjans hi havia ­entrat per passar-hi la nit (però ¿per què, si tenia família?) i ­segons uns altres ho va fer per recollir un mòbil que li havia caigut dins.

Mentre escric això encara hi ha una informació que no trobo per enlloc. ¿Com hi va accedir? Que hi havia una obertura sembla clar perquè, si no, no hi hauria pogut entrar. ¿Per què no ens l’han ensenyat? ¿I com és possible que al carrer hi hagi objectes descontrolats als quals qualsevol persona hi pot entrar però no sortir-ne? Monterroso, en aquest cas el dinosaure encara hi era, i ell també, però no es va despertar perquè era mort i, per a més inri, dins de l’animal. Descansi en pau.