Són les farmacèutiques les primeres beneficiàries de les vacunes? Protegir tota la població espanyola costaria de mitjana uns 1.000 milions per a les arques públiques, segons càlculs basats en el preu mitjà de les vacunes prenent com a referència a diversos laboratoris. La xifra contrasta amb els 123.000 milions de pèrdua econòmica que va ocasionar la crisi sanitària el 2020.
Pau Jané conclou que el cost econòmic de la crisi "és 120 vegades el cost de vacunar-nos". Per aquest motiu considera que els principals beneficiaris de les vacunes "no són les farmacèutiques", sinó els estats on es porta a terme la vacunació. Així mateix, el divulgador en innovació destaca l'avanç tecnològic que ha comportat en un curt termini de temps la crisi sanitària.
Una infermera vacuna a una dona al centre de vacunació de la Fira de Barcelona, on es vacuna a persones de 55 a 59, a un ritme de 6.000 injeccions diàries, aquest dimarts, quan la quarta onada del coronavirus segueix descendint a Catalunya, que completa 11 dies seguits de millora dels indicadors, amb una positivitat que avui ha baixat per primera vegada de l'5%, tot i que les UCI segueixen plenes amb 442 pacients greus de COVID, un més que ahir, i s'han superat les 22.000 víctimes mortals a aquesta comunitat.
El docent es pregunta si la col·laboració que hi ha hagut per tirar endavant una vacuna contra la coronavirus "ha estat la més significativa en segles". "Doncs no!", Assegura, a el temps que esmenta dos grans fites comparables amb l'actual que d'alguna manera han modificat la societat. "Vols saber quins són?", Pregunta Foncillas.
Per saber la resposta, convida els lectors a escoltar el nou podcast de La Vanguardia "La Intersecció", espai dedicat a parlar de l'economia en la qual convergeixen innovació, sostenibilitat i digitalització. El primer episodi tracta sobre l'economia que s'amaga darrere de les vacunes i ofereix la resposta a diverses qüestions: Quines innovacions ens va a portar la tecnologia al voltant de la vacuna? Serà sostenible en el llarg termini? Quin paper jugarà la digitalització?
El podcast compta amb tres mirades molt diferents: la d'una científica, la d'un alt executiu i la d'un professor d'escola de negoci. A més, en el primer episodi Jané entrevista a una referència en el sector: Rafael Vilasanjuan.
Podeu escoltar el podcast "La intersecció" en la pròpia web de La Vanguardia, a més de a Spotify i les plataformes de Google i Apple.
No soy entendido en el tema, lo que si parece es que sino te vacunas corres un riesgo mayor que si lo haces, y además, sólo por el respeto de ver a mis nietos y la tranquilidad que le da a sus padres, la lógica dice que me he de vacunar como si de una gripe cualquiera se tratara.
ResponEliminaNo se mucho más.
Un abrazo
Ja ho deien el de Mecano, Vacuna alli vacuna allá, vacúnate, vacúnate.
Eliminaeste Tot Barcelona me encanta como piensa y comenta
ResponEliminaSaludos desde Miami.Yo no me he vacunado
Tu misma, pero vacunarse parece lo más razonable.
EliminaHay una idea equivocada, de que las farmaceuticas se forran con las vacunas y que por eso les interesa que se vacune mucha gente.Muchas personas por llevar la contraría dejan de hacerlo.No sólo cuesta dinero la investigación previa,hay que sumar la tecnología punta en la fabricación de la forma farmacéutica y en los medios utilizados,el vidrio del vial es especial,incluso el tapón de goma debe cumplir normas muy estrictas,todo ello encarece el producto.No puedes dejar de vacunarte,simplemente por el hecho de llevar la contraria.
ResponEliminaUno es libre de vacunarse,pero desde luego conseguir la inmunidad natural,en este caso del Covid,es imposible.La única manera es por la vacuna.
https://www.abc.es/sociedad/abci-cuanto-ganan-farmaceuticas-vacunas-coronavirus-nsv-202105101632_noticia.html
ResponEliminaPiensa que esta vez les han financiado los Estados la investigación, y sólo Astrazeneca se fabrica y vende a precio de coste, quizás porque detrás está la Universidad de Oxford.