Són les farmacèutiques les primeres beneficiàries de les vacunes? Protegir tota la població espanyola costaria de mitjana uns 1.000 milions per a les arques públiques, segons càlculs basats en el preu mitjà de les vacunes prenent com a referència a diversos laboratoris. La xifra contrasta amb els 123.000 milions de pèrdua econòmica que va ocasionar la crisi sanitària el 2020.
Pau Jané conclou que el cost econòmic de la crisi "és 120 vegades el cost de vacunar-nos". Per aquest motiu considera que els principals beneficiaris de les vacunes "no són les farmacèutiques", sinó els estats on es porta a terme la vacunació. Així mateix, el divulgador en innovació destaca l'avanç tecnològic que ha comportat en un curt termini de temps la crisi sanitària.
Una infermera vacuna a una dona al centre de vacunació de la Fira de Barcelona, ​​on es vacuna a persones de 55 a 59, a un ritme de 6.000 injeccions diàries, aquest dimarts, quan la quarta onada del coronavirus segueix descendint a Catalunya, que completa 11 dies seguits de millora dels indicadors, amb una positivitat que avui ha baixat per primera vegada de l'5%, tot i que les UCI segueixen plenes amb 442 pacients greus de COVID, un més que ahir, i s'han superat les 22.000 víctimes mortals a aquesta comunitat. 
El docent es pregunta si la col·laboració que hi ha hagut per tirar endavant una vacuna contra la coronavirus "ha estat la més significativa en segles". "Doncs no!", Assegura, a el temps que esmenta dos grans fites comparables amb l'actual que d'alguna manera han modificat la societat. "Vols saber quins són?", Pregunta Foncillas.
Per saber la resposta, convida els lectors a escoltar el nou podcast de La Vanguardia "La Intersecció", espai dedicat a parlar de l'economia en la qual convergeixen innovació, sostenibilitat i digitalització. El primer episodi tracta sobre l'economia que s'amaga darrere de les vacunes i ofereix la resposta a diverses qüestions: Quines innovacions ens va a portar la tecnologia al voltant de la vacuna? Serà sostenible en el llarg termini? Quin paper jugarà la digitalització?
El podcast compta amb tres mirades molt diferents: la d'una científica, la d'un alt executiu i la d'un professor d'escola de negoci. A més, en el primer episodi Jané entrevista a una referència en el sector: Rafael Vilasanjuan.



Podeu escoltar el podcast "La intersecció" en la pròpia web de La Vanguardia, a més de a Spotify i les plataformes de Google i Apple.