BLOC D'ACTUALITAT


DEIXEM-HO EN VODEVIL


Ha costat, però si no hi ha una sorpresa d'ùltima hora, la setmana vinent serà entronitzat com a President de la Generalitat de Catalunya, el fins ara Vicepresident en funcions de President, Pere Aragonès, Pere el Breu.

El cop de porta d'Esquerra a Juntsxcat ha durat el que dura dura, el temps just de donar una volteta al petit país fins anar a parar a una Casa pairal entre vaques i ovelles per segellar un pacte rural de dubtosa durada. I és que la performance d'ERC, lluny de enfortir-la, la va debilitar encara més davant el germà gran que la sotmet sempre al seu gust, i que per descomptat mai es va creure res d'això que deien que el petit de la família se n'anava a viure pel seu compte. - Aquí no s'independitza ningú sense el nostre permis, s'han dit -. El que va fer Junts va ser el que faria qualsevol parent més poderós: menysprear el petit i esperar que les aigües tornin al seu curs. I clar que han tornat: Aragonès serà president, sí, però a quin preu?

Ja comença malament quan Aragonès diu que es "posa en marxa la nova Generalitat republicana". És a dir, segueix la retòrica buida, els 'considerandos', les barroques proclames patriòtiques i l'anar bufant coloms que tant agraden als que precisament van anar a escridassar als republicans a la seva seu del carrer de Calàbria. Sergi Sol o Joan Tardà, que fins fa escasses hores escrivien articles inflamats resistint-se a claudicar, ha perdut estrepitosament davant l'ERC de Sergi Sabrià, el que va anar a notari a aïllar el PSC com si de Vox es tractés. No, aquest no és un govern que vagi a ampliar cap base sinó que seguirà enrocat en el mateix tontolcul de sac de sempre d'el procés,  - un procés què està en punt mort per una llarga temporada -, practicant l'esport favorit de l'independentisme des de 2015: convèncer als convençuts mentre es barallen entre ells fins a l'infinit i més enllà. Res de nou sota el sol, segueix l'independentisme sota la incluencia del 'Tinglado de la antigua farsa'. Teatre del dolent, o més que teatre, deixem-ho en vodevil.

3 comentaris:

  1. "posa en marxa la nova Generalitat republicana"...algo asi como "la nueva normalidad" sanchista...

    ResponElimina
  2. parole, parole, parole, voglio vederti danzare.

    ResponElimina
  3. io caspico il tu cántico della belllissima historia de amore ¡¡¡¡ lalalaaaa

    ResponElimina

...
BLOG DE FRANCESC PUIGCARBÓ