Pablo Casado, hauria de fer memoria i recordar els fets de Tarajal de 2014, de quan 16 guardies civils varen assassinar a sang freda, impunement, a 15 migrants sota el mandat d'un tal M.Rajoy. Escoltant-lo avui al Parlament Espanyol, he pensat que no es pot ser més miserable.

"L'Audiència Provincial de Cadis amb seu a Ceuta ha emès una interlocutòria en què desestima els recursos d'apel·lació presentats per diverses oenagés contra la decisió del Jutjat d'Instrucció 6 de la ciutat autònoma del passat 29 d'octubre d'arxivar la causa contra 16 guàrdies civils pel cas dels 15 immigrants que van morir ofegats a la costa el 6 de febrer de 2014. Tots ells formaven part d'un grup de 200 persones que intentaven creuar nedant des del Marroc. La Guardiia Civil va tractar d'evitar l'assalt llançant pilotes de goma. Els 23 que van aconseguir arribar a Ceuta van ser retornats immediatament a país veí.
La resolució de l'Audiència Provincial considera que "no hi ha prova indiciària que contradigui l'afirmació que l'actuació policial es va ajustar als principis bàsics exigibles per a aquestes intervencions". La utilització de material antiavalots, continuen els tres magistrats que componen la sala, va ser "adequada i proporcional a les circumstàncies del cas". L'actuació, continua, va tenir "una finalitat dissuasòria primer, i després de canalització".
"Els guàrdies civils que estaven a l'espigó o la platja no tenien obligació de socórrer els nedadors, no només perquè no s'ha acreditat (ni tan sols al·legat) que els primers els fessin algun requeriment al respecte, sinó perquè tampoc no hi ha cap prova" que des de la part espanyola es poguessin apreciar indicis de que algú s'estigués "ofegant o en perill", afegeix l'Audiència, que insisteix que tant els guàrdies civils com els membres del servei marítim van mostrar en tot moment una actitud d'ajuda als immigrants que van arribar a la costa, que van ser "auxiliats" i "tractats amb consideració". 28 de Juliol de 2020

Convé recordar i no oblidar aquesta ignomínia, Vergonya, Vergonya, la Justícia un cop més és injusta i absol els Guàrdies Civils assasins d'innocents. Tot per la pàtria inclou assassinar a 15 innocents.