Es pot ser la persona més rica del món i no ser popular en absolut, cosa que en realitat té la seva lògica, que li ho dioguin sino a Amancio Ortega. Jeff Bezos, el conseller delegat d’Amazon, viatjarà a l’espai amb el seu germà a l'ombra, i almenys 60.000 persones al món han firmat ja una petició perquè no se li permeti tornar. S'entén que no li volen cap mal, sinó que trobi mercat en les galàxies.

Les peticions, fenòmens virals, no són pròdigues en detalls. La que ha agafat més volada, amb una xifra superior a les 48.000 rúbriques aquest dilluns, porta per títol "no permetem que Jeff Bezos torni a la Terra". En el text s'indica que "els multimilionaris no haurien d'existir ... a la Terra o en l'espai, però haurien de decidir quedar-se allà". Així ho va escriure el creador d'aquesta sol·licitud a Change.org. La seva meta era arribar als 50.000 suports, el que seria un dels majors èxits en aquesta plataforma en línia. La iniciativa va arrencar fa un parell de setmanes i cada vegada té més popularitat. La barrera dels 60.000 la va assolir precisament aquest dilluns.

Jeff Bezos deixarà el planeta el proper 20 de juliol acompanyat pel seu germà, el guanyador d’una subhasta –28 milions de dòlars va pagar, que ja ho deia la meva mare, que els rics ho són perquè no conviden mai a res, al contrari dels pobres, que sempre acaben pagant–, i un tripulant que ha de ser el pencaire. Tots ells en una càpsula New Shepard de la companyia Blue Origin, que pertany, a veure, deixin-me endevinar, al mateix Bezos?.

L’interessant aquí no és l’excursió que poc té de galàctica, ja que els aventurers passaran en total onze minuts fora de la Terra, el lapse d’enlairar-se, veure la Terra des de dalt i tornar a temps per sopar. L’interessant són les peticions per impedir la seva tornada just en un moment que The New York Times publicava un reportatge sobre les condicions de treball a Amazon, una d’elles que els treballadors havien d’orinar en ampolles ja que no se’ls permetia anar al bany. Potser estaria bé que Bezos hagués de fer-ho així a l’espai i sense gravetat, a veure què li semblava. Una de les peticions, que n’hi ha de diferents, anava dirigida a Blue Origin i assegurava que Jeff Bezos és en realitat el supermalvat Lex Luthor i que ha treballat amb “els Epsteins i els Cavallers Templers, així com amb els maçons, per aconseguir el control del món sencer”. I acaben: “Aquesta és la nostra última oportunitat abans que habilitin els microxips 5G i ens controlin”. Doncs mirin, resultarà que no li fan falta els microxips, nosaltres mateixos li estalviem la feina comprant coses que no necessitem i les que sí que necessitem, a ell i no al botiguer de la cantonada. Potser els qui hauríem de fer voltes per l’espai som nosaltres. Potser i en el fons és que li tenim enveja a Bezos per fer un viatge que la gran majoria no podem fer; Passa també amb Amancio Ortega, que poc es viatjar i de gastar. Potser per que han creat ambdós, milers de llocs de treball i en general ben pagats i ben tractats i amb la gent anant a fer les seves necessitats on pertoca. Que pugi el senyor Bezos a l'espai i que torni sa i estalvi, personatges com ell, son molt necessaris, més n'hi haurien d'haver. És el capitalisme, estùpids signants de manifestos .