L'ANTI-ARANZADI



💬Per entendre tot l'entramat de les sentencies del procés i del Tribunal de Cuentas, cal llegir aquest article d'Enric Juliana i l'enllaç que teniu al final de Jordi Juan a la Vanguardia. Veureu que poc varen escoltar a Miguel Herrero de Miñón o López Burniol, i quina gestió més nefasta va dur a terme el gran procrastinador M.Rajoy. 

"El 20 de gener del 2014 Miguel Herrero de Miñón va dir tres coses a Jaime Pérez Renovales , subsecretari de la Presidència del govern central. L’antic ponent constitucional de la UCD i posterior aspirant a la presidència d’ Aliança Popular va dir el següent a l’advocat de l’ Estat, que en aquell moment exercia de mà dreta de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría . Un: la qüestió de Catalunya no s’arreglarà amb l’ Aranzadi. Dos: caldria anar pensant en una nova disposició addicional de la Constitució que reconegui la “realitat nacional” de Catalunya, declaració que també es podria fer mitjançant una ampliació de la disposició addicional primera que reconeix els drets històrics dels territoris forals. Tres: de moment, abans que les coses empitjorin, el millor que es pot fer són petits acords que ajudin a restablir un mínim de con­fiança entre les parts. Aquell dia va quedar definida l’expressió “Brigada Aranzadi” per referir-se al desplegament obsessiu del dret administratiu com a única via de contacte amb el problema polític de Catalunya. I, efectivament, les coses van empitjorar. El debat va tenir lloc a la Casa América de Madrid. Regnava Joan Carles I , ja es coneixen els papers de Bárcenas , encara no havia nascut Podem, Alfredo Pérez Rubalcaba dirigia el PSOE, Artur Mas presidia la Generalitat (necessitant el suport d’ERC), i encara faltaven deu mesos per a la celebració de la primera consulta informal sobre la sobirania de Catalunya. Quan un dels ponents, el notari Juan ­José López Burniol , va plan­tejar, amb encert, que una disposició addicional catalana a la Constitució podia provocar una autèntica rebel·lió en altres comunitats, Herrero va aixecar una mica la veu i es va preguntar per a què servien els partits anomenats nacionals . “Se suposa que els dos grans partits nacionals espanyols existeixen per evitar aquesta mena de rebel·lions”. Ergo, Herrero de Miñón defensava un gran acord polític entre PP i PSOE sobre Catalunya, cosa absolutament impossible a Espanya des de fa trenta anys.



El govern Rajoy va desplegar a fons la Brigada Aranzadi mentre donava corda a una altra brigada per a temes catalans, una brigada policial els serveis de la qual van ser requerits més tard per a altres necessitats, quan el senyor Bárcenas va entrar a la presó i es va començar a escampar el pànic al Partit Popular. La història completa del que ha passat a Catalunya aquests anys no es podrà escriure sense tenir en compte els fets de l’anomenat cas Kitchen. En poques paraules, Mariano Rajoy es va enfrontar a un gravíssim problema a Catalunya paralitzat per un temor extraordinari. Cal incorporar aquesta perspectiva.

Després de tants fracassos ara s’intenta obrir una via de solució política, que ha començat amb els indults i que no podrà continuar avançant sense els petits passos que aconsellava Herrero de Miñón."

(Les severes sancions del Tribunal de Comptes als líders independentistes van ser pensades per la Brigada Aranzadi com a mesura exemplaritzant i complementària de l’acció penal. El cas Kitchen podria arribar a ser un gran tema per al Tribunal de Comptes).

També val la pena llegir l'editorial de Jordi Juan a la Vanguardia d'avui: Més clar que això, l'aigua.

Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. Al final la culpa la tiene Egpañña,Rajoy y la Cospedal.Todos somos buenos,aquí no ha pasado nada,nos damos besitos y del dinero pelillos a la mar.Pagando impuestos y nadie se preocupa de qué ocurrió con los dineros.Al final se inventará Sanchez otra gracia de las suyas,para que los indulten.Los currantes a pagarrrrrr.
    Juliana es uno de los simbolos actuales del buenismo,que queda muy bien.
    Venga,muchos besitos,para todos.

    ResponElimina
  2. Estoy liado, perdona FRANCESC. Creo que H de M era, dentro de AP, uno de los personajes más dados al diálogo, uno que junto a Roca sabía lo que se traía entre manos, y una persona que creo, se le cerraron puertas porque no interesaba una persona de caracter liberal tipo inglés, como él.
    Tengo unos escritos que son muy buenos del año 80, de La Vanguardia en donde él escribía y son para pensar.
    salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, Mihuel Herrero de Miñón era una excepció, com Miquel Roca, ánimes lliures amb una ment lúcida que es diu, dins el seus partits, per cert en la Operación reformista de Miquel Roca, un dels que hi anava i hi creia era Florentino Pérez.

      Elimina
  3. En ningún momento Juliana echa la culpa a España, Rajoy y de Cospedal si que tienen culpa y mucha, por su cerrazón, igual que los del procés por su ingenuidad infantiloide.
    Dineros malgastados en todo este asunto solo hay los que malgastó Rajoy en la operación Catalunya y con los piolines, el resto no se ha demostrado ni se podrá demostrar porque no existió malgasto alguno, a pesar de las artimañas del Tribunal de Cuentas, que por cierto no es Tribunal, otra anomalía, no de España sinó de Rajoy. Todo a su tiempo, y que la gente no se ponga nerviosa. Demasiado bien lo debe estar haciendo Sánchez para que haya tantos nervios en el Pp, Vox i los Puigdemont boys.

    Juliana no es buenista, es analista, muy bueno, por cierto.

    ResponElimina
  4. Si, Juliana además es un tipo pacífico, explica bien y argumenta. es que el sr Rajoy es de caracter cerrado y deja las cosas se pudran lentamente, y las cosas, las serias, si se pudren no se arreglan y hacen olor, y al final todo se estropea.
    PD: tengo unos pequeños problemillas con el ordenata, como siempre...a veces se hace el loco, pero lo arreglaremos, este W7 funciona sde maravilla y no lo actualizan constantemente como el 10.

    ResponElimina
  5. Saps Miquel, aquesta historia que ara s'ha complicat amb el Tribunal de Cuentas, l'únic que fa és augmentar la crispació i el número d'independentistes, i sinó al temps. Sánchez i Aragonés ho poden evitar i sembla que estan en el camí correcte, però Casado a la desesperada atiat per VOX que li trepitja l'ombra, ho poden empitjorar tot. I aqui si que la culpa será tota d'España, de l'España del PP i VOX. No oblidis que España es Madrid i Madrid es España. L'España de cuanto peor mejor. Caldrá molta paciencia per part de tots.

    ResponElimina
  6. No te engañes Francesc. La España-Madrid no es el único problema en todo este embrollo.

    Hay quince problemas mas, los reinos de taifas autonómicos, que no soportarán ninguna mejora para Cataluña.

    Y si no lo crees, échale un vistazo al ultimo capítulo-articulo del Estatut Valençiá.

    No hay solución ni salida.

    ResponElimina
  7. Ja ho deia Adam Driver a una peli: això no pot acabar bé, i es que com tu, s'havia llegit el guió.

    ResponElimina