El doctor Antoni Trilla va estar dissabte al programa Via lliure de RAC1. El doctor Trilla li va fer una confessió al Xavi Bundó. Arribada l'hora de desescalar, ell hauria estat partidari de començar per eliminar l'obligació de portar mascaretes pel carrer. Segons explica, a l'aire lliure, sense aglomeracions, anar sense mascareta és "totalment segur".
Tot d'una, a molts ciutadans aquesta afirmació els ha confirmat la convicció compartida per la majoria que a l'aire lliure la mascareta mai ha estat necessària, ni en els pitjors moments de la pandèmia. Era una mesura preventiva perquè el personal no es desmadrés, perquè les nostres autoritats sanitàries consideren que si no ens haguessin comminat de forma dràstica, no hauríem entès la gravetat de la situació i hauríem anat sempre sense màscara: al supermercat, a casa dels avis o en les reunions familiars o amb amics. Es veu a venir que en tant no sigui obligatori portar la mascareta o 'antivirus', es desmadrará l'assumpte, i no la portarem enlloc, de fet fins aquest moment la mascareta l'hem dut a l'inrevés, quan no calia, pel carrer o passejant per aquí, la portàvem posada, ia casa, amb els familiars o amics, en bars o en restaurants ens la trèiem. Ole i olé. I per acabar ens queda la versió pudorosa, va algú pel carrer caminant per la vorera amb la mascareta baixada, i en creuar-se amb un altre algú, pudorosament es la puja en l'instant de creuar-per baixar-la de nou després. Una altra inutilitat. En fi, que a veure si ens deixen treure ja la mascareta, que amb aquesta calor la veritat és que és molt molest portar-la, tot i que té també els seus avantatges, anant amb la bici pel riu, si portes posada la màscara t'estalvies d'empassar centenars de mosquits i animalons similars que suren en l'aire. No hi ha mal que per bé no vingui.
Aixó és el que consideren les autoritats sanitaries, els presumptes experts, que ens consideren idiotes infantiloides que no ens sabem comportar, quan a la pràctica, ha estat a l'inrevès, la ciutadania, en general s'ha comportat i molt, massa mesells hem estat ben mirat, mentre que ells, els experts, els entesos, no!. Ells ens han enganyat, víctimes de la seva palesa incompetencia, el Dr. Trilla el primer, només cal passar per les declaroteques de quan va començar tot, de quan la pandèmia nomès era una grip suau que amb un paracetamol es curava.