Suposo que us deu sonar l'expressió 'Això sembla el cony de la Bernarda' o 'Això és com el cony de la Bernarda' per referir-se a un lloc o succés de molt aldarull sovint innecessari, i fins i tot on cadascú opina una cosa diferent. Una mica podría a ser el Can Garlanda nostrat. No puc deixar de pensar amb la Bernarda i el seu cony, cada vegada que sento parlar de la Ricarda, perquè tot el transumpte de l'asumpte de l'ampliació de l'aeroport, es podria dir que sembla el Cony de la Ricarda.

A més, ara en ple Agost fer-se especialista en ampliació d'aeroports i ecosistemes, fa mandra. Ja tenim per aixó, per loor i gloria de les paraules una nova definició: ECOCIDI, explica Sergi Pàmies que el concepte l'ha posat en circulació el bàndol contestatari, representat per la CUP, els comuns i els col·lectius ecologistes. Són organitzacions amb retòrica pròpia, que connecta amb una sòlida tradició de verborrea teòrica. 

El primer que sorprén és el sobtat interés de Foment en invertir 1.700 milions d'euros en aquesta ampliació, encara que hi hagi la dita de a cavall regalat no li miris el dentat, vés que no hi hagi algun rerefons obscur en aquesta ampliació, o simplement el Govern de Madrid que és molt murri, sap que Brussel·les no l'aprovarà per la cosa aquesta del medi ambient, i així la ampliació no es farà, i a Sánchez li surt gratis la propaganda, i de pasada cabreja als extremenys o millor dit a Fernández Vara, digna successor d'un altre president bocamoll com ell, l'ínclit Juan Carlos Rodríguez Ibarra, el de la barra.

A més, l'aeroport Tarradellas, que així legalment s'ha de dir per obra i gracia de Sánchez, ja és molt gran, i si som capaços de veure o intuir el futur dels  moviments del personal anys enllà, sembla clar que aquests no passen per l'aire sino per les vies dels trens, almenys a Europa on no hi ha grans distancies, i que ja el que hauria d'haver estat des de fa temps, i que no s'ha produït per afavorir a aquest objecte contaminant que és l'automòbil. Sembla que sortirem d'aquesta pandèmia sense haber aprés res i continuem amb els mateixos erros del passat. De fet, si us hi fixeu, la discussió sobre l'ampliació de l'aeroport i l'afectació a la Ricarda, més que un ecocidi, es un Gilicidi, De Gil i Gil i tal i tal. Aquest senyor hauria de ser la referència, ell si que hi entenia d'obres i de preservar ecosistemes.

A tot aixó, ve Susanna Quadrado i s'embolica entre Maonesa, Mahonesa o Maionesa, i no cau en que és Moonesa, atés el nom més addient de la capital de Menorca és Mó. Una discusió prou inútil, si el que és bo és l'allioli, d'origen egipci i la maionesa tothom sap la va inventar el senyor Hellmann's.

Per cert, per fer l'allioli, hi ha un invent extraordinari, un prodigi de disseny que ens mostra la capacitat ilimitada dels humans a l'hora de dissenyar. BABYOLI, que la podeu veure al video i su us abelleix, podeu comprar aquí.