{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

HUMANOIDES




Els robots humanoides ja 'treballen' atenent als visitants d'oficines estatals i estan reemplaçant a recepcionistes, guies turístics i assessors. La tecnologia en el camp de robots antropomòrfics i la intel·ligència artificial (IA) avança a passos de gegant, fins al punt que aquestes màquines adquireixen una aparença cada vegada menys distingible de la dels humans.
A diferència d'altres robots, els androides inclouen fins funcionals, com a interacció amb humans i amb el seu entorn, així com el maneig d'eines i tecnologies. I en general vénen integrats amb un programari d'IA molt avançat. Possiblement, les mesures de contenció del coronavirus, que tendeixen a reduir el contacte humà, serveixin d'impuls perquè els humanoides adquireixin més protagonisme en l'àrea dels serveis. Una prova d'això són, per exemple, els restaurants i supermercats de Rússia que implementen un servei automatitzat basat en el reconeixement facial, així com també oficines estatals en les quals robots humanoides atenen persones.
En paraules d'Oleg Kivokurtsev, director de desenvolupament de Promobot, una companyia russa dedicada a aquest sector, "els robots de servei estan substituint a recepcionistes, promotors, guies turístics, assessors en diferents llocs concorreguts: en botigues, cinemes, centres comercials i centres de negocis". L'expert detalla que "en termes d'intel·ligència, els robots d'avui en dia poden ser comparats amb un nen de tres anys". I afegeix que, gràcies a la seva resistència, els humanoides en el futur podran ser útils en en noves àrees, fins i tot en la colonització de nous planetes. - rt.com. Pot semblar una fantasia, pero cal recordar que ja al 2014 un ordinador aconseguí superar el test de Touring, que semblava no s'aconseguria i l'ordinador ho va fer. Després de gairebé 40 anys entre neurociència i intel·ligència artificial, Jeff Hawkins afirma saber com funciona el cervell humà per aplicar-lo als robots, podeu trobar més informació en aquesta entrevista de Mit Technology Review

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. ¡¡ vaya !!, ignoraba que un ordenador hubiese superado el "test" de Ala Touring. Da un poco de miedo.

    Las escenas de los interrogatorios de "Blade Runner" están inspiradas en el "test" de Touring.

    Vayámonos preparando....

    ResponElimina
  2. El va superar el 2014, a l'enllaç ho expliquen amb tot detall.

    ResponElimina
  3. Esto se va a poner calentito, a ver si tendremos un robot con el pensamiento de Trump, la puntería de Charles Bronson y la dialéctica de Truman, que entre sonrisa y sonrisa te tiraba una bomba atómica afinando puntería.
    Salut

    ResponElimina
  4. El que s'esta discutint sobre els robots obrers. és si han de cotitzar a la seguretat social, atès supleixen llocs de teball d'humans, encara que el problema rau en que ells no cobraran mai una pensió, per tant hauria de ser un altre tipus de cotitzaciò, pero quelcom haurien de pagar.

    Salut.

    ResponElimina