{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

ESCULLI SENYOR SCULLY




En aquest més d'agost en què en comptes de no passar res ha passat gairebé de tot i poc de bo, incendis terribles, catàstrofes humanitàries i cataclismes futbolístics, una breu notícia s'ha obert camí en la informació general. La vaig publicar a Collonades però potser no fos aquest el lloc adequat, perquè la noticia és més que una collonada. El senyor Scully, més que un homenot com els de Pla, seria un vell sorrut i rondinaire, o directament un carcamal. Llegiu i veureu el perquè de les meves qualificacions desqualificants del pressumpte artista.

El pintor irlandès Sean Scully ha explicat en un reportatge al Financial Times que va marxar de Barcelona pel nacionalisme català. Assegura que no li agradava que li parlessin en català a les reunions perquè era com si ho fessin per molestar-lo: “A Barcelona, vas a reunions i et parlen tota l’estona en català, com dient: ‘fote’t’”. La gota que va fer vessar el got, segons el pintor, va ser que li demanessin al seu fill de 12 anys parlar català a l’escola. Això, diu, “ho va fer impossible”. Per això, tant ell com la seva dona, la també artista Liliane Tomasko, van decidir canviar Barcelona pel municipi francès d’Aix-en-Provence. El que demostra que el Senyor Scully, potser és un bon pintor, pero juntament amb la seva companya, és una mica ignorant, o no ha caigut en que a Aix-en-Provence li parlaran en Francés tota l'estona, i al seu fill de 12 anys li demanaran que parli en francés a l'escola. I si ho fan en Francés i no el molesta, aleshores, el seu ja no és un problema d'ignorància sino d'odi vers el català.

Esculli un lloc per habitar lluny de Barcelona, senyor Scullyperò França no és el millor lloc on anar a viure per a una persona com vostè i la seva familia, a més de nacionalistes els francesos també són xovinistes, i molt.

Publica un comentari a l'entrada

15 Comentaris

  1. Como en todo, todas las posturas extremas llevadas al extremo dan pábulo a la confrontación.
    Hubiera preferido que el sr en cuestión hubiera dicho al estilo Vox que, "dado que en Cataluña se dan clases de catalán además de las de castellano, y que sólo y de manera unilateral él lo que desea es que las clases sean en esta última lengua (tiene esa libertad que no se la vamos a negar), marcha hacia otro país. Eso es ser franco. Lo demás es engañar incluso a sí mismo.

    PD: Decirle al Sr pintor que:

    a) Cuantas más lenguas hable una persona, más capacidad de comprensión tendrá, y con ella, más podrá captar la bellea de la pintura (profesión dignísima de su padre).
    b) Que en Francia, no hablan inglés, y que temo, a no ser lo lleven al institute Scholl Britanic Parísienne, que será el idioma en el que impartan las clases a sus vástagos.

    ResponElimina
  2. Doncs si, i també que si tenim en compte que viu o habita a Barcelona des de 1994 podría haber aprés a entendre el català. Uy, a veure si Messi ha marxat a França per aquest mateix motiu que el Sr. Scully.

    ResponElimina
  3. La veritat, fins ara no sabia qui era aquest senyor, amb això li faran publicitat. Malauradament a França pot estudiar en francès però, no ens enganyem, ni cors, ni bretó, ni català, ni basc... La poca diplomàcia d'aquest pintor mostra que és curtet encara que pinti bé, que no ho sé. Jo ja és que d'aquest tema passo força, hores d'ara, he, he.

    ResponElimina
    Respostes
    1. és abstracte, o sigui que pinta el que pinta sense que tingui bona pinta i molts colors aixó si. I sí, o busca protagonisme o es curtet.

      Elimina
  4. Els nens de Messi crec que anaven a una escola d'aquestes que fan anglès, 'internacionals d'elit', vaja. Ni catalana, ni castellana, ni argentina... res de la pública del barri, per bé que estigui.

    https://www.elnacional.cat/enblau/ca/famosos/leo-messi-fills-escola_302166_102.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo del Messi ho deia de broma, aprofitant que el Pisuerga passa per Valladolid. Ja ho sabia que anàven a una escola anglesa.

      Elimina
  5. Bueno, ha hecho lo que le ha venido en gana y según sus intereses. No todo el mundo puede hacer lo mismo. Sí, era cosa de "collonades".

    ResponElimina
  6. Es algo más que una Collonada, de entrada es una falta de respeto hacia Catalunya y su lengua. Si llevaba morando aqui desde 1994 podía por lo menos entender no ya la lengua, pero si su singularidad, el hecho diferencial.

    ResponElimina
  7. No es de aquí, seguramente su profesión liberal le permite vivir en donde quiera, no le ha gustado o se ha hartado de Cataluña, pues se ha ido a otra parte. Igual también se cansa de Francia.
    El mismo caso de Messi, con sus variantes. Agota los años de profesional, él dice que se ve en USA al final de su carrera. Es inteligente ,porque la proyección comercial que puede tener allí será superior a la que pueda tener en Barcelona, cuando ya no esté en activo. Es consecuente con dar una enseñanza en ingles a sus hijos.

    ResponElimina
  8. El domingo, se podrá ver el estreno de Messi con el PSG, quedas invitado. Por Telecinco o por el canal de Piqué, otro que se espavila para cuando acabe su vida deportiva, veremos a ver si le irá bien. Que tenga suerte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya he visto la publicidad de Telahinco, no lo sé, en teoría los derechos de la liga Francesa costaban 25 millones de euros. Piqué és listo, si los ha comprado es que lo ve rentable.

      Elimina
  9. Yo, en mi particularidad, hablaba castellano con mi madre, que era de aquí, y hablo catalán con mis nietos, que son de aquí.
    Jamás, jamás he tenido problemas por expresarme en castellano en otros blocs autóctonos, he de decirlo.
    Es evidente que si en un bloc escriben en catalán y tu lo haces en castellano, la persona destinataria, al ver que entiendes lo que has escrito, haga su respuesta en su idioma materno, el catalán.
    Es que no le veo pegas, de verdad.
    Por otro lado, no voy a comparar idiomas, eso no es justo, pero los idiomas pequeños están condenados a desaparecer sino se les utiliza, dado que el inglés es el predominante, incluso en China.
    No veamos vigas donde podemos poner un buen techado y agrandar culturas.
    En fin, es de collonades, como decía Carlos más arriba.
    salut

    ResponElimina
  10. Aquest senyor portava a BCN des de 1994, ha tardar una mica en adonar-se del fet diferencial català. Ganes de cridar l'atenció, potser?

    ResponElimina
  11. Publicar la notícia al Collonada em sembla el millor on pot estar ja que tot plegat és simplement una sortida d'un pintor que més enllà dels anys viscuts a Catalunya, m'agradaria saber quina petjada ha deixat. Més enllà que comparteixo els comentaris anteriors, la sensació que em va donar des del primer moment és que darrera de la marxa a una altra ciutat i país hi pot haver més un necessitat de fotre el camp més per motius professionals i artístics que res més...viure de l'art no és fàcil en els temps que corren. I si no vens, no cotitzes en certes galeries i mercats, i si a Catalunya potser se li havien acabat els clients i projectes, doncs com qualsevol artista va a buscar-se la vida a altres contrades. Però el que sorprèn i dol és com un artista que ha viscut tants anys a Catalunya i hauria d'estar agraït per allò que hagi pogut recollir de Catalunya, per amagar altres possibles motius i fracassos, l'únic que se li acut és despotricar del tema lingüístic. Sap que això ven i li donarà titulars i potser és la manera de ferir sensibilitats d'antics clients i fel's-hi saber que fot el camp.
    Aquest senyor coneixia perfectament la cultura, la llengua pròpia i la terra ha viscut i molt més perquè si no vaig mal errat havia exposat en llocs emblemàtics com el Monestir de Santa Cecília de Montserrat.
    També és curiós que algú que no és un artista mediàtic aconsegueixi tant ressò mediàtic i tuitaire.
    Em fi...Bon vent!

    ResponElimina
  12. No deixa de ser una rebequeria que li ha donat els seus cinc minuts de gloria Ho entendria si haguès anat a viure a Madrid, però aa Aix-en-Provence, que vols que et digui. Vous parlez français?

    ResponElimina