Després que hagim assistit al naixement de negacionistes de múltiples temes, com aquells que neguen l'existència del coronavirus o els qui veuen en la vacuna un complot de multimilionaris per injectar a la població mundial un xip amb el qual controlar-nos, ara ha arribat el que ningú esperava, els negacionistes de l'erupció del volcà de la Palma.

Aquest volcà en actiu des del passat diumenge, ha arrasat ja 166 cases i altres instal·lacions, a més de provocar l'evacuació de més de 6.000 persones i l'alerta per l'emissió de diòxid de sofre. Tot això documentat des del primer minut amb fotografies, imatges i testimonis d'aquells que ho han perdut tot i d'altres testimonis. Tot i així, encara que són pocs, han aparegut a les xarxes socials individus que veuen aquesta situació sospitosa i creuen o bé que es tracta d'un muntatge o bé que tot ha estat provocat perseguint una finalitat desconeguda. Fins i tot n'hi ha que afirmen que ha estat el govern per distreu-re l'atenció del personal de la constant pujada de la llum. Una altra teoria esbojarrada es que la explosió del volcà s'ha provat des d'un satel·lit mirall. I és clar, els usuaris no han trigat a mostrar la seva incredulitat i fer gala de l'humor a què ens tenen acostumats.

"Sóc una persona de ment oberta que ha vist gairebé de tot, però els negacionistes dels volcans m'han agafat per sorpresa", deia una tuitera que adjuntava al seu missatge una sèrie de captures de tuits: "em sona a provocat", " això no és casual"," està tot orquestrat, si us fixeu en les fotos i als vídeos el volcà surt des d'una vessant i no des del cim que és des d'on se suposa que ha de sortir la lava d'un volcà", es pot llegir en alguns d'ells.

Així les coses, moltes persones, tirant d'humor, s'han dedicat a donar idees als conspiranoics apuntant teories alternatives. Entre elles la implicació d'un OVNI a aquesta situació, la possibilitat que ens vulguin "inocular renta amb imants a les venes i així controlar-nos" o assenyalant casualitats molt sospitoses, com que hi hagi un Institut Volcànic precisament en un arxipèlag d'origen volcànic... Fixeu-vos que estrany, un Institu volcànic en un lloc ple de volcans. Tot porta a pensar que la culpa de tot és del Gobierno de España, piove porco governo, erupciona porco Governo.

Aquí el que seria d'agraïr es que algun mitjà fes un seguiment de com va el procés de recuperació dels afectats, perquè ara tothom és molt solidari, però a la que passin quatre dies ningú és recordarà de la Palma ni dels seus habitants, de la mateixa manera que ja hem olvidat als Afganesos. Bé, la part positiva és que a partir d'ahir ja podem presumir de ser experts vulcanòlegs, Forcades tremola, ja són aquí els teus deixebles. Francament, els barbars ja estan tardar a arribar, haurien d'afanyar-se abans no morim de vergonya, aliena.