BADEU, I NO ÚS ESTRESSAREU





Mark Zuckerberg va reformar el principi de les relacions humanes, i poc a poc s'ha fet amb el control de les nostres vides. Aquesta terrible obvietat es repeteix sense remei. S'ha enquistat. Milions de persones li van fer milionari a l'apuntar-se a comptar qualsevol cosa, teclejant a preu fet. A canvi, ell va inaugurar una altra forma de manipulació, a força d'explotar dades. Un a un, uns menys, uns altres més, i massa fins a la dependència, sucumbim als encants d'un nou món perquè era gratis. ¿Gratis? quan alguna cosa és gratis vol dir que l'objecte ets tu, que el cost el pagas tu.

Francament, em vaig assabentar de la caiguda d'Instagram, Facebook o Whatsapp per un digital que informava sobre això, camino molt poc per nestas xarxes a l'igual que per Twitter, en el qual només publico el que escric i això si, faig cada dia els mots encreuats de l'ARA. Ja no estic ni enganxat a blogger, encara que una mica més que a les altres xarxes si. Continúo sent incapaç de llegir cap novel·la i ja em dono per perdut en aquest sentit. Potser per tot això no necessito sortir desesperadament de pont, de cap de setmana o anar a alguna terrassa a beure una cervesa, ni m'ha afectat en absolut la pandèmia a nivell psicològic, ni m'he estressat, ni res.

He pogut sortir amb la bicicleta cada dia, com si fos l'ùltim, perquè hi ha activitats que a aquesta edat no saps quan ja no les podràs fer, He fet doncs en aquest temps la mateixa vida de sempre, i la veritat és que no entenc aquesta obsessió que li ha agafat la gent a sortir a divertir-se i tot això, com si s'acabés el món, potser sigui que hi ha molt poca gent normal i massa infantiloide, sinó no s'explica. És clar que el concepte normal, és des del meu punt de vista, qualsevol pot considerar que la meva vida és molt avorrida i monòtona. Però la normalitat que m'interessa és la meva, no la dels altres. Així que ja ho sabeu, si us voleu desestressar, desenganxeu-vos d'aquestes xarxes que us absorbeixen cap a la banalitat i dediqueu-vos a la més noble de les arts, badar, i per a això es necessita poc, només sortir al carrer o al camp... i mirar, vagarejar, deixar que la mirada absorveixi el paisatge.

SURT AL CARRER

       Surt al carrer i camina,
      poc a poc, lentament,
      deixa que els ulls llisquin
      atrapant el paisatge,
      guarda'l a la retina
      com un nou tresor.
      Observa la gent
      arbres i edificis
      tot quan et complagui.
      Mai és igual,
      sempre hi ha sorpreses
      coses per descobrir,
      mirades complaents,
      racons ignorats, i bada,
      bada tan com puguis,
      que noble és l'art de badar.
      I si tens dubtes, t'ajups,
      i mentre simules cordar-te les sabates,
alça la mirada.
            Veuràs el món
                    amb ulls d'infant.


Comparteix:  

Comentaris

  1. no entenc aquesta obsessió que li ha agafat la gent a sortir a divertir-se i tot això, com si s'acabés el món..."
    Yo tampoco.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. ja en som dos. Deien que en sortir de la pandemia tornariem 'als bojosanys 20' del segle passat, potser es aixó, encara tornarà el xarlestón.

    ResponElimina
  3. Pasa que tenemos una edad para la contemplación.Nada que ver con los de veinte,treinta,cuarenta. También fueron nuestros.Comprensible,que si son solteros y solteras,quieran salir solos o en parejas a vivir su tiempo,del sexo,de ver cosas diferentes,viajar al fin.No nos acordamos que hicimos lo mismo,al menos yo.Un día como este,mejor el viernes ya estaba en el coche con la tropa a buscar otros lugares,a desbravarlos,a que se agotaran.Es el mismo problema que tienen mis hijos,con mis nietos,cansados y agotados de tantas clases,que si música,que si idiomas extras..Hay que salir a donde sea.Me dicen,que en Córdoba todos los hoteles,casa rurales,pisos turísticos a tope.
    La economía bulle,por fin.Nostros a esperar la tercera dosis

    ResponElimina
  4. ayer enseñaron Córdoba llena de turistas. En cuanto a la vacuna nos tocarán dos, la tercera dosis y la de la gripe a primeros de noviembre.
    Respecto al comportamiento del personal, no te confundas, están abducidos por las redes sociales, y esto afecta a su comportamiento errático.

    ResponElimina
  5. Sinceramente Francesc,en mi familia,la de aquí y la de Andalucia,no veo comportamientos diferentes a los que tenía yo en los setenta,ochenta.Utilizan las redes profesionalmente,según sus necesidades.Como cualquier nueva tecnología,en diferentes tiempos se exagera y se ridiculiza y se crítica,pero luego se asume y se utiliza.Paso con el teléfono en cada casa,posteriormente con el movil y ahora con las utilidades de internet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu familia como parte de la mía es un caso aparte, pero es la excepción. Hay mucho colgado de las redes, demasiados. No has visto en cualquier lugar público a seis o siete chavales y chavalas juntos, pero en vez de hablar entre ellos mirando cada uno su móvil?

      Elimina
  6. Tens molta raó Francesc, els joves sembla que estan histèrics per poder anar a ballar a la disco o si no sembla que s'acabi el món. Pobres, quin pocs alicients que tenen o que poques alternatives per l'oci. Fan una mica de pena...

    ResponElimina
  7. Potser Salvador, és que aquest temps ja no és el nostre, i no encaixem en ell. O no trobem la manera d'encaixar adequadament.

    Salut.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada