El salvatge assassinat d'un nen a la localitat de La Rioja de Lardero s'ha acabat convertint en matèria per a l'erosió política contra el Govern per part de l'oposició de PP i Vox. Ja coneixen la història tràgica: un nen de 9 anys va ser assassinat a mans presumptament (fins que no sigui jutjat) d'un home, Francisco Javier Ameida, que acaba de sortir de la presó i gaudia d'un permís de llibertat condicional. Aquests últims dies s'ha culpat directament el Ministeri de l'Interior d'haver concedit permisos penitenciaris al presumpte homicida, sense valorar que la concessió de llibertat condicional va ser aprovada per un jutge de vigilància penitenciària, no pel Govern. Cal deixar constància que el magistrat que va signar e permís ho va fer quan a Almeida li quedaven tres anys perquè se n'extingís la condemna i havia gaudit de 39 sortides temporals de la presó sense cap incidència ni trencament.

El tema té un rerefons molt polèmic i complex perquè hi ha milers de presos a Espanya amb historials semblants al d'Almeida i les juntes de tractament de les presons i els jutjats de vigilància penitenciària tenen la responsabilitat enorme de decidir si es concedeixen o no permisos per a aquests reclusos. Hi ha qui li agradaria que s'establissin cadenes perpètues, però a Espanya, tal com diu la Constitució a l'article 25, “les penes privatives de llibertat i les mesures de seguretat estaran orientades cap a la reeducació i reinserció social”. I a aquesta tasca es dediquen tots els col·lectius que treballen al món penitenciari en un esforç que moltes vegades no és entès i que genera decisions polèmiques com aquesta de què parlem.

Però el que no es pot admetre és que es vulgui obtenir rèdit polític al malestar i a la pena que una notícia com aquesta causa a l'opinió pública. Hi ha moltes maneres d'arribar a la Moncloa, però segur que aquesta no és la millor. Motius per censurar el Govern per la seva gestió en podem trobar uns quants. És clar que sí. Però responsabilitzar un ministre del Govern del vil assassinat d'un nen és una cosa que fins ara no havíem vist. No tot s'hi val en política, encara que de vegades ho sembli. - lavanguardia.com. Depèn de la necessitat que apressi de ficar-se al fangar al subjecte polític, encara que d'una manera o altra Pablo, Pablito, Pablete és un miserable, ruin i mesquí. 'Falaz' no, aquest insult l'hi deixo per a Pedro Sánchez.