Des de la seva fundació, molt abans del procés, Cs no ha buscat altra cosa que el que està passant aquests dies arran de la sentència del TSJC que obliga una escola de Canet de Mar a modificar els criteris sobre la llengua vehicular perquè ho demana una família. L’obsessió del partit nascut dels ressentits que se sentien expulsats del maragallisme ha estat crear el teatre del conflicte civil a Catalunya, i presentar-se com a víctimes d’un règim catalanista. Han trigat molts anys, però ara tenen a tocar la profecia autocomplerta, perquè els tribunals rebenten un model d’èxit.
La paradoxa és greu: quan Cs està a punt de desaparèixer, la seva llavor tòxica s’ha convertit en una planta verinosa que, amb l’ajut d’alguns jutges i del PP, amenaça dues coses: els consensos bàsics assolits per la majoria de forces catalanes (el PSC en forma part) i la convivència en el món educatiu. Que el líder de la dreta espanyola jugui a encendre aquest assumpte per erosionar Sánchez és una irresponsabilitat històrica. El castellà no perilla a Catalunya.
No és una simple coincidència que Casado i Arrimadas hagin fet servir la paraula apartheid per referir-se a la situació. Els partits de la dreta i la premsa afí fa dies que intenten desfigurar el que passa a Catalunya amb analogies que, a més de ser delirants, són perilloses: una dirigent popular es refereix als jueus i l’Alemanya nazi mentre alguns comentaristes comparen el fill de la família de Canet amb els estudiants afroamericans que l’any 1957 van exigir poder estudiar en un institut de Little Rock, a la segregacionista Arkansas, uns fets que van donar lloc a una crisi que va obligar el president Eisenhower a enviar-hi l’exèrcit.
Les dues piulades inacceptables contra la família de Canet que rebutja la immersió han de ser condemnades per tothom (també per les autoritats autonòmiques), però no són el clima de suposat assetjament que narren alguns mitjans, els mateixos que fa uns anys van dir que Pujol feia com Franco amb el català però a l’inrevés. Ja ens coneixem. Però alguns tenen moltes ganes que l’ambient s’escalfi de debò, ja ho hem dit. Recordeu que un dirigent de Cs va tenir un atac de sinceritat que ho deixava ben clar: “Os vamos a montar un Ulster que os vais a cagar”.
A més de posar tot això damunt la taula, aquest episodi no deixa en gaire bon lloc el Govern. La gestió del conseller d’Educació és millorable, no s’ha explicat prou bé ni ha administrat els gestos amb la intel·ligència que reclama el moment. Dit això, per damunt del conseller, de la direcció del centre, de la majoria de pares que mai han qüestionat la immersió, i d’una gran part de la societat pesa la sensació d’impotència. Què es pot fer quan els tribunals es carreguen els consensos bàsics i abonen la política del misto? La resposta ens torna al 2010, quan el TC va convertir l’Estatut en paper mullat. Som Sísif, som una nació sota sospita permanent. - Francesc Marc Álvaro.
Que exageraos,por favor.Que el Estado lo que pide es que además de la asignatura de Lengua Castellana,se den dos en castellano.No creo que la inmersión en catalán sufra por eso. Aquí estamos en la situación de que los independentistas(los que mandan),no aceptan ninguna directriz que venga del Gobierno Central y mucho menos en la cuestión de la enseñanza. Pues que lo digan con claridad:no aceptamos,somos independientes y no lo vamos hacer y que se dejen de torear.Lo curioso es que la cosa seguirá igual,harán lo que les den la gana y no pasará nada.Mucho menos con un gobierno,que existe por los votos de los independentistas y vascos.
ResponEliminaVaya por delante,que me parece bien la inmersión en catalán, pero se debe abrir a más posibilidades,el castellano y otro idioma más en la Pública.Ya existe en la privada y en subvencionadas esta posibilidad,por un poco de dinero más
Mi hijas se sacrifican y llevan a sus hijos al colegio Alemán, donde la inmersión es en ese idioma,pero tiene catalán, castellano e inglés.Compara,no tiene color.
Pobre enseñanza Pública,en todos los sentidos.
No es nada de lo que dices, creo que el problema lo analiza Marc Álvaro con precisión de cirujano. No tiene nada que ver con el niño ni con el tanto por ciento en que se impartan las clases. Es un problema político, ese es el problema.
ResponEliminaTodos hacen política, de eso viven, de cabrear al personal. El periodista ve un interés político, lo desconozco, pero el padre tiene derecho en exigir el 25% en castellano. Lo sufrirá el hijo, conociendo el mundillo independentista. No habría problema, si la Generalitat aceptara sin más, de forma general,pero no lo hará y el Gobierno no va obligar porque necesita los votos. Gobierno que no obliga ni es gobierno ni es ná de ná.
ResponEliminaY lo están aplicando el 25% en esta escuela, en plástica y otra asignatura que no recuerdo pero que poco idioma necesitan, que aqui va la cosa de pillo a pillo. Pero el problema no es que el padre pida un 25% en castellano, es porqué lo pide, y es por una cuestión política no personal. Y es importante entender eso, porque es la batalla de CIUDADANOS Y EL MUNDO. no de ese padre en concreto.
EliminaVale Francesc,si tú lo dices que lleva un interés político, será asi.A mi me interesa que la ley se aplicara de forma general,sin trucos,porque creo que daría calidad a la Pública.
ResponEliminaEs que la otra parte también és política, y la política ya sabemos que en vez de solucionar problemas, los crea y magnifica. Sólo habia que escuchar hoy las declaraciones de la incendiaria Laura Burràs.
EliminaFrancesc, no erres el tiro, los que han hecho de esto un incidente político son los de la Generalitat, y los independentistas que proponen ir a apedrear la casa de esta familia.
ResponEliminaTodo ello a mayor gloria del pastizal que se llevan a final de mes por no hacer absolutamente nada.
El "pruuucessss" se ha convertido en un medio de vida para algunos ( los políticos ) y en un sucedáneo de la religión para los borregos que les votan y les jalean.
Ya hace meses que la sentencia del tribunal estaba dictada, ¿ y ahora montan el "pollo" ?.
Todo huele a teatro para los "fieles".
No erro ni un bri, ans al contrari faig diana. En primer lloc la noticia salta a el Mundo, i després a Nació Digital, Ara i la resta de mitjans. A partir d'aquí hi ha les desafortunades declaracions de Gonzalez Cambray, que es podia haver estalviat. Dit aixó, el procés no té res a veure amb aquest assumpte, la cosa ve de vell, i te raó el Govern quan diu que el TSJC no està legitimat per dictar aquesta sentencia, que a més a més np adreça al Govern, sino a l'escola. En primer lloc no es la seva coMpetencia i en segon la sentencia es baSa en una llei, la llei WERT que ja no existeig substituida per la llei Celaa que avala a la Generalitat en la seva política d'ensenyament.
ResponElimina