En una mena d'enquesta Papus exprés duta a terme aquest matí, he descobert que en un restaurant proper quan els hi he comentat si ja controlaven el Passaport Covid, m'han contestat amb displicència: bé, d'aquella manera. En tres bars a la vora de casa tots tres regentats per xinesos dos d'ells i un de Bangladesh l'altre ni ho han esmentat i en comentar-ho en un d'ells m'han contestat que: 'buenoya veremos, no pasa nada'.
L'Òscar que té el bar Que dius? al carrer Major dins la plaça de la Creu Alta, aquest matí no n'ha deixat entrar a dos que anaven sense el passaport. No  si eren clients habituals o no, però aquí el petit Bar o Restaurant de barri té un problema, car es pot trobar en el fet que perdi clientela si és exigent amb el passaport, i exposar-se a una multa o a tenir problemes en forma de denúncia, si no el demana o és displicent.
Demà continuaré amb la recerca per la resta de bars del barri, tots regentats per xinesos, a veure què em trobo, encara que imagino que el resultat serà el mateix que els que he visitat avui, indolent displicència, com si la cosa no anés amb ells.
La millor utilitat del passaport Covid és que almenys hi ha cues i pressa per vacunar-se de gent que fins ara havia passat del tema, i de cop els hi han entrat les presses per poder viatjar o celebrar el Nadal fora de casa, el que no diu molt en favor de la seva solidaritat i si del seu egoisme. Al Maremagnum és va organitzar un ídem car els que no tenien hora demanada i era la primera dosi els posaven a la cua i no els va sentar gaire bé, fins el punt que varen tenir que intervenir els de seguretat del recinte.