La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dimarts l'ampliació de la vacunació contra el coronavirus per a als nens de 5 a 11 anys, a proposta dels experts de la Ponència de Vacunes. L'Agència Europea del Medicament va autoritzar el 25 de novembre passat l'administració de Pfizer a aquest grup i està previst que la primera remesa de vacunes arribi a Espanya el 13 de desembre. A partir d'aquesta data es distribuiran entre les comunitats i començarà la campanya. Cada autonomia establirà la modalitat de vacunació dels nens, ha explicat la ministra de Sanitat des de Brussel·les, on assisteix una reunió de ministres de Salut de la UE. En aquest sentit, Carolina Darias no ha aclarit si el Govern és partidari que la vacunació es practiqui als centres escolars o als punts de vacunació habituals.

I ja la tenim armada, deia avui Miguel Sebastián que seria més pràctic fer-ho com es feia antes, o com es feia a la mili, en aquest cas, a l'escola, els nens en fila india i a vacunarlos un rere l'altre. Ho deia en el sentit que anar els nens acompanyats dels pares o algun familiar proper d'un en un a vacunar-se, es molt més lent. De la mili, millor no haver-ho esmentat, a Palma de Mallorca al CIR 14 no sé de que ens varen vacunar, en fila india, aixó si, però en sortir els caloios queien com mosques pel terra. Jo no, confesso que em vaig escaquejar.

Hi ha qui creu que vacunar-los a la classe pot ser discriminatori per si hi ha algún nen que no es vulgui vacunar, que no se jo si poden negar-s'hi. Encara que en tot aquest assumpte de la vacunació de la mainada ja em veig a venir que el principal problema seran els pares, que seran els qui posaran més objeccions, sobreprotectors de mena com son, és a ells als que més s'haurà de convèncer. I és que els pares ja no són el que eren. Per exemple, un pare actual ja no escriuria pares, sino pares i mares, i així podria seguir. Aquests pares... i mares pateixen en certa manera la síndrome de la hispanibundia, lleu, afortunadament.