En parlar de les ofertes com a 'manaments del nostre temps', no cal fer-se una idea massa exigua del seu caràcter d'imperatius. El que és pròpiament imperatiu no es troba tan sols en les frases declaradament imperatives, en les estrepitoses ordres de la publicitat –Compra la teva roba interior Mozart! Compra-la ara mateix! És un must!'-, a les quals un, al cap i a la fi, i amb una mica de domini de si mateix, pot encara oferir-los resistència malgrat tot, per més que el tractin ja anticipadament de propietari; sinó que allò imperatiu està en la possessió dels productes mateixos, les ordres dels quals, encara que silencioses, efectivament no admeten objeccions. Cada mercaderia adquirida requereix, per continuar sent utilitzable o, almenys, per no quedar de seguida inservible (i també per raons de prestigi, és a dir, per envoltar-se d'objectes del mateix rang), la compra d'altres mercaderies; cada mercaderia té set d'una altra o, millor, d'altres. I cadascuna ens provoca també a nosaltres la set d'altres: el més difícil no és comprar mercaderies sinó tenir-ne; doncs el propietari de la mercaderia es veu obligat a fer seva la set que aquesta pateix (de sabó a flocs o de benzina), i per molt que li costi omplir les boques acumuladores dels objectes que s'han convertit en la seva propietat, no té més remei que fer-se càrrec de les seves necessitats, i ho fa abans de saber-ho. Gunther Anders.
A sobre les ofertes que un finalment adquireix, porten publicitat de la marca fabricant del producte que un estúpidament exhibeix sense cap pudor ni consciència. Recordo fa anys un senyor que en un bar va demanar una beguda que no s'anunciés en cap mitjà, l'única que li van poder oferir va ser un licor de nom 'Cualquiercosa'. I és que els temps estan canviant, a pitjor; CC.OO. ofereix als seus afiliats una sèrie de descomptes en cirurgia estètica i implants capil·lars. No són gaire diferents dels que ofereixen als seus socis molts altres clubs de prestigi. El RACC, per exemple. O, sense anar més lluny, el Club Vanguardia. La diferència és que aquests clubs selectes se situen dins l'espectre capitalista i CC.OO. és un sindicat de classe, que van fundar dos partits comunistes (PSUC i PCE) amb l'adhesió de diverses organitzacions obreres. Encara que em sembla que de comunistes a Espanya ja només en queden al cap de Pablo Casado i els seus acòlits populars.
Mira, el tema tiene más profundidad incluso que el que le da el periodista en esta entrada.
ResponEliminaCCOO es correa de transmisión del gobierno, no hay más. Recibe una jugosa subvención anual para su mantenimiento y como sociedad está libre de impuestos.
Eso lo primero.
Y a lo que voy. Ícaro, mi hijo, como Educador social tiene un trabajo nada agradable, desahucios, problemas sociales, incapacidades de toda índole con repercusión familiar y demás, es el trabajo cotidiano con el que tiene que lidiar.
Esta semana, y a consecuencia de un litigio que viene de largo, tenían que subirle el sueldo. Como no hay dinero, ya sabes que para otras idioteces como la promoción de Catalunya en Europa sobra la pasta, como no hay dinero, repito, los sindicatos, entre ellos CCOO, han dicho que se ha de trabajar hora y media menos cada semana, y se ve que lo han aprobado.
Ahora lo que dice Ícaro: A quien perjudica esta decisión?, pues nada más y nada menos que al personal que necesita del servicio social, o sea, a los más desfavorecidos.
En fin, los sindicatos como en Alemania, si lo quieres te apuntas y pagas mensualmente la cuota, sino no tienes porque mantenerlos.
Salut
El problema rau en que si un sindicat cobra de l'Estat, passa a ser dependent d'aquest. Deia l'Ignasi Riera que la primera condició per a ser sindicalista era ser un dropo i un barrut,. I en puc donar fe dels sindicalistes que he tractat i a algun fins i tot entregat un xec cada més per evitar aldarulls entre el personal. Xec de l'Empresa, clar.
EliminaTotalmente de acuerdo. Cuando un sindicato está subvencionado por el estado, pierde su independencia para defender los derechos de sus afiliados, y no es otra cosa que un servidor mas del estado.
EliminaAquí debería ser obligatorio estar sindicado para trabajar, como lo es en un país tan poco sospechoso de "comunismo" como es Suiza. En el momento de firmar allí un contrato de trabajo, te dan un listado de sindicatos en activo, y tienes la obligación de afiliarte al que prefieras, si no lo estás ya.
Si solo se financiasen con la cuotas de afiliados, otra forma de hacer tendrían.
Si solo se financiasen con la cuotas de afiliados, otra forma de hacer tendrían, i molt millor anirien els treballadors.
EliminaAún tengo, por alguna parte, el carnet de afiliación a CCOO, tiene una franja roja en diagonal, por ser del primer año que se legalizó(debe tener un valor para los coleccionistas).Vino un compañero y dijo: venga ya estais sindicados, nos dio el carnet a cada uno. No recuerdo de haber pagado ninguna cuota, tampoco lo utilicé nunca.
ResponEliminaPor aquellos años, trabajaba en una academia de la Verneda, en la enseñanza privada, fueron años de movida, con huelgas y asambleas continuas en los antiguos sindicatos verticales, CCOO llevaba la voz cantante y se consiguió bastante en el reconocimiento de lo que se pedía, no todo, pero bueno fue una aportación a la dignidad del profesional de la enseñanza privada, entonces muy deprimido. Si no hay lucha no hay dignidad, lo tengo claro.
Pues yo me afilié a la UGT allá por 1.978, y se pagaba cada mes una cuota de afiliado.
EliminaAquest ha estat un dels problemes dels sindicats, que hi havioa pocs afiliats que passessin per caixa, i l'Estat se'n va aprofitar. Amb el del culo blanco sobretot CCOO eren molt actius i se la jugàven.
EliminaOstres, eres tu el que pagaba la cuota a l'UGT. Problema resolt, no se sabia qui era fins avui. Exclusiva!
EliminaCAR RES, Me afilié en CCOO el primer año de su creación a la caída de los Sindicatos Verticales. Su sede en Barcelona estaba al lado de la plaza Tetuan, su cuota era de 100 pesetas el mes, y estuve hasta la segunda huelga de Seat, (metal), donde yo trabajaba en el ramo, pero el sindicato apoyó sólo petición de Seat y dejó al resto de metal tirado.
ResponEliminaEstuvieron los dos primeros años a 100 pesetas mes.
Un abrazo