EL LLADRE DE LLIBRES

Se’l coneix com “El lladre de llibres” i és un home de mitjana edat que ha robat llibres per valor de centenars d’euros en diversos establiments no només de Barcelona, sinó de tot Catalunya. A priori té un aspecte normal, porta vestit, no crida l’atenció i no té pressa, però està esperant el moment oportú perquè et despistis. Una de les últimes llibreries per les quals ha passat aquest senyor és La Llama Store, a Barcelona. La seva propietària, Abi Enrech, explicava al Versió RAC1 la tècnica que va fer servir per intentar furtar un bon grapat de llibres: “Porta un diari a les mans, i amb el diari va tapant els llibres que manipula. Tu veus que agafa un llibre, fa un joc de mans i se l’amaga. A més porta un doble folre als pantalons i va preparat per robar”.

Aquesta vegada, però, la llibretera de La Llama Store el va enxampar quan portava vuit llibres a sobre, i els hi va aconseguir prendre: “Quan et passa, al·lucines. Jo el vaig enganxar amb 200 euros a sobre, però sé que hi ha llibreries on ha arribat a robar 500 euros en llibres. Això, per a una llibreria que té un marge molt petit de benefici amb la venda de cada llibre, potser és el benefici de dos dies”. Jo el vaig enganxar amb 200 euros a sobre, però sé que hi ha llibreries on ha arribat a robar 500 euros en llibres. I és que aquest home no només actua a Barcelona, sinó que es passeja per tot Catalunya robant llibres. Enrech es mostra segura que, pel volum de llibres que roba, es guanya clarament la vida així.

La propietària explica que podria tractar-se d’un cleptòman. Surt preparat de casa i va a les llibreries a agafar uns llibres concrets: “No és que vagi passejant i que de sobte vegi un llibre que li agrada i se’l fiqui a la butxaca i marxi. Hi ha una premeditació”. Hi ha gent que diu que és cleptòman. Jo el que veig és que és un senyor que surt de casa amb uns pantalons de doble folre i que agafa uns llibres concrets. La llibretera explica que tenia intenció de portar el cas als Mossos d’Esquadra, perquè té les imatges de l’home que van enregistrar les càmeres de la seva llibreria. “Fa anys que està en actiu aquest senyor”, sentencia Enrech. Avui l'estant jutjant a la Ciutat de la Justicia, li reclamen uns mil euros.

Publica un comentari a l'entrada

Més recent Anterior