Al programa El suplement de Catalunya Ràdio, el filòsof Joan Burdeus reflexiona sobre el desencís provocat pel procés i situa Catalunya a la fase existencial del postprocessisme. “Ni Jordi Cuixart és Nelson Mandela ni Carles Puigdemont no és Martin Luther King”, comenta confrontant el valor del capital simbòlic amb l'acritud irrefutable de les evidències. Compara els últims anys del procés amb una partida de pòquer en què un bàndol ha jugat de farol: “La culpa de creure's un farol és tant del que s'ho creu com del que ho fa”. També diu que hi ha mentides retòriques i mentides de fets. I sospito que la suma de totes dues acaba creant l'artifici que ens venen com a actualitat. Burdeus em recorda una frase del gran Paul Newman: “Si ets en una taula de pòquer i no aconsegueixes saber quin dels teus adversaris serà el passerell de la nit, significa que el més probable és que el passerell siguis tu”. El postprocessisme ja no funciona ni amb Magia Borràs.
DEL POSTPROCESSISME
1.2.22
Pregunta tipus Un, dos, tres respongui una altra vegada: desgràcies actuals, com per exemple la pandèmia. Resposta: la pandèmia, el preu de l'electricitat -i de la gasolina-, la inflació, la tensió entre Rússia i Ucraïna, la sequera del gener, els talls arbitraris de circulació contra els Jocs Olímpics d'hivern, l'atur juvenil, els tuits de Gabriel Rufián, el descrèdit de la política a Espanya i Catalunya, les tabarres del feminisme fonamentalista que pretenen convertir Rigoberta Bandini a la Mare de Déu de l'Empoderament, la situació econòmica i futbolística del Barça, les estafes de criptomonedes, l'amenaça d'una nova llei de cotitzacions per a autònoms que arruïnarà uns quants milers..., ho comenta al seu article Sergi Pàmies. Parla de més temes, pero a mi m'interessa la seva reflexió sobre el postprocessisme. Bernat Dedéu diu que tot aixó son noticies de distracció massiva perquè no ens preocupem en endagar els problemes reals del país, diria que té molta raó.
* - ACT 5
Y ahora que la Borras quiere cerrar el convento, que dice que un monje se ha resfriado con no sé qué virus y tiene que hacer cuarentena. El tio se niega.
ResponEliminaPues nada ciérralo, pero los que hacen huelga no cobran los días de vaga, 15 días sin cobrar representa mucho dinero.
El postproceso es tremendo, divertido, pero siguen cobrando.
Lo malo es que si lo cierran seguirán cobrando, a pesar de eso siguen siendo unos pardillos. Con una buena cuenta corriente, eso si. Menos Artur Mas, el superpardillo.
ResponEliminaSoc una persona optimista i sempre he necessitat una utopia en la meva vida. Al principi creia en l'amor, després en la revolució, mes tard en l'art ... els resultats sempre eren magres però jo obtenia l'impuls per anar endavant. Ara la meva utopia (imposible?) és la independència de Catalunya ... i no estic disposat a rendir-me, ni aturar-me, ni agenollar-me
ResponEliminaNo cal, ja s'agenollen els pares de la patria per tu.
ResponEliminaManuel, potser erro pero gosaria afirmar que ets un esperit pur, i és un elogi no un retret.
No, no tant .... l'únic que passa és que de tant en tant m'entra un impuls grandielocuent del que acabo avergonyin-me
ResponEliminaAixó és propi dels esperits purs, dels idealistes.
EliminaHoy me ha venido las nuevas tarifas de Escandinavia de Electricidad, la compañía de luz que me proveé.
ResponEliminaPagaré por lo mismo unos 20 euros más al mes.
Esto si que es un problema para muchísimas familias. Lo demás, humo.
Escandinavia?, quina companyia és? no em sona de res.
ResponEliminaEólica y con unas tarifas muy buenas hasta ahora..
EliminaNo la coneixia, gracies per la informació.
EliminaY al final, solo quedan los despojos para alimentar a los cuervos.
ResponEliminaOcho mil eurillos al mes no están nada mal, sobre todo si tenemos en cuenta que no dan un palo al agua.
Ya teníamos a los religiosos que viven muy bien a costa del Espíritu Santo, y ahora tenemos a políticos de vuelo corto que viven muy bien a costa de una imposible independencia, siempre que haya almas cándidas que les voten.
¿ Como era aquella canción de los Dire Straists ?, Ahhh, Money For Nothing.
Tendríamos que buscar otras religiones que nos salgan mas baratas, y sobre todo, que no nos hagan perder el tiempo.
Soc ateu i no voto, pero no serveix de res. No es un problema de religions sino dels religiosos, i aixó ja sabem que no ho arregla ni la revolta. No hi ha res a fer, a pagar, a tragar i a callar.
ResponElimina