Les principals cadenes de televisió han començat a retirar-se de Rússia. Aquest divendres, BBC, CNN, l'agència Bloomberg, Ràdio Canadà o la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió han anunciat la suspensió temporal del treball de tots els seus periodistes i personal de suport a Rússia després de la introducció de la llei per considerar-la perillosa.
A tot això, la BBC ha llançat un nou servei de ràdio d'ona curta a Ucraïna per garantir la resistència de les operacions de notícies a Ucraïna i Rússia, segons ha anunciat aquest dimecres la corporació. Les noves emissions oferiran quatre hores diàries de notícies en anglès del Servei Mundial i arribaran a les audiències d'Ucraïna i de parts de Rússia.
El director general de la BBC, Tim Davie, va dir en un comunicat: "Se sol dir que la veritat és la primera víctima de la guerra. En un conflicte on abunden la desinformació i la propaganda, hi ha una clara necessitat de notícies objectives i independents en què la gent pugui confiar, i en un fet significatiu, milions de russos més estan recorrent a la BBC”.

"Seguirem donant al poble rus accés a la veritat, com puguem", va afegir.

Des de començament d'any, la web de notícies en rus de la BBC ha triplicat la seva mitjana setmanal d'audiència. En total, 10,7 milions de persones la darrera setmana, en comparació amb 3,1 milions d'abans). També van augmentar els visitants des de Rússia de la versió en anglès de la web. En total van ser 423.000 la setmana passada, un 252% més del que és habitual.
Qui els havia de dir a russos i ucraïnesos que haurien de recórrer al vell transistor del 'carrusel deportivo' per poder assabentar-se de les notícies, saltant-se la censura de Putin. Ah! i el transistor no té retard.