{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

'AQUI PAZ Y DESPUÉS, ESPERANZA'



A la directora del CNI ningú no li ha explicat que amb l'enorme poder que acumula té una enorme responsabilitat que es resumeix en una frase: si t'enxampen espiant, et fots; amb ordre judicial o sense - Antón Losada. Avui ja l'han destituit. "Aqui Paz y después gloria, o Esperanza".

Digueu-me boig, però, després de molt reflexionar sobre la successió de fenòmens paranormals en què s'ha anat convertint la política a Espanya, he arribat a una sola conclusió possible: l'única explicació vàlida a tanta paranormalitat encadenada ha de residir que ningú no els ha fet explicat bé les regles de la normalitat política a molts dels nostres actors polítics. 

A la directora del CNI, Paz Esteban, per exemple, ningú li ha explicat que amb l'enorme poder que acumula, protegit per una concepció opaca i predemocràtica del secret d'Estat, ve una responsabilitat enorme que es resumeix en una frase: si t'enxampen espiant, et fots; amb ordre judicial o sense. Si a més t'enxampen espiant sense l'autorització política competent algú que, per exemple, ocupa el càrrec de vicepresident de la Generalitat i és, per tant, Estat, la pregunta no és si ha de dimitir, sinó a què està esperant.

A la ministra Margarita Robles tampoc no li han explicat, o prefereix oblidar-ho, que quan ets la màxima autoritat política i algú de la teva confiança es posa a espiar sense el teu permís un rival polític que, a més, ocupa un càrrec a l'administració de l'Estat, la dimissió és el millor camí. Si va espiar amb el permís o sota les ordres de la ministra, la dimissió és l'únic camí. La lleialtat que no és posada a prova no és lleialtat.

A la vicepresidenta Yolanda Díaz tampoc no li han hagut d'explicar bé que, amb la pertinença a un govern, ve la responsabilitat solidària per les seves decisions. La teva feina no consisteix a opinar des dels mitjans i exigir comptes al cel com quan eres diputada. Ara toca empitjorar i rentar la roba bruta a casa fins a deixar-la com els raigs de l'or. Per caminar de tertúlia a tertúlia explicant-nos el que cal fer i ells tampoc van fer, ja tenim exvicepresidents de sobres.

A Pere Aragonés ia ERC els convindria fer una xerrada amb els diputats de Bildu, que sembla que han entès perfectament que no es pot estar a dos llocs alhora: o vols ser govern i governes o no vols ser govern i et conformes a denunciar a qui governi. La carrera per tombar l'Executiu Sánchez la corre Junts, no ERC, i només la pot guanyar Junts, mai ERC. Fer trontollar aquest Govern no té res a veure amb la qualitat democràtica. Saber parar a temps sempre acaba resultant una victòria.

Ja ficats en feina, el president Sánchez i la ministra de Defensa podien aprofitar i fer un cop d'ull a l'escandalós sistema de compatibilitats que permet que mig CNI rendibilitzi a l'empresa privada els seus anys protegits a l'ombra de la seguretat de l'Estat: el coronel Miguel Sánchez , màxim responsable antiterrorista del CNI, a Telefónica, Elena Sánchez, exnúmero dos del CNI al Banc de Santander o l'excap de premsa de Sanz Roldán a Indra…. Estem de conya? Siniestro Total segueix tenint raó quaranta anys després: Ayatolá, no me toque la pirola

Publica un comentari a l'entrada

5 Comentaris

  1. Bueno,veremos si con esta señora se conforman los independentista, porque pedian la dimisión de la ministra.La reunión de la OTAN,está al caer,no hubiese quedado bien,pero quién sabe,si terminada se la llevan también. Para ser político se necesita ser de otra chicha,tragar,aguantar,eso sí dimitir !nunca!.Ver a la ministra Robles decir que no ha sido una dimision sino un cambio,ha resultado asombroso al menos.Hay que ser de otra chicha.

    ResponElimina
  2. Si t'enxampen espiant, et fots; amb ordre judicial o sense. I a Paz la han pillado. El resto poesia. Obviamente si no se hubiera sabido que se habia espiado a los indepes, nada de eso habría trascendido, pero me temo que este trágala de Robles no será suficiente. Ojalá lo fuera,

    ResponElimina
  3. Si todo se calma no se pedirá más carne. Si han meneos interiores hará falta rodar otra cabeza...Ya encontraremos alguna para dejar contenta a la plebe.

    ResponElimina
  4. Com diria Josep Lluís Nuñez Clemente: Robles demisión

    ResponElimina
  5. Una puntada de peu al cul, sempre es una puntada de peu al cul. Diga-li dimissió, destitució, substitució o desaparició. Però tal hi fot, res no canviarà

    ResponElimina