Elies Campo ha enganyat Citizenlab i ‘The New Yorker’. Els va fer creure que havia estat un càrrec de ‘Telegram’ però el portaveu d’aquesta empresa diu que mai no hi ha treballat. - eltriangle.cat
Linkedin d'Elies Campo on diu que és un càrrec de Telegram i declaració del portaveu de l'empresa dient que no hi ha treballat mai.“El senyor Elies Campo mai ha estat empleat per Telegram en cap càrrec, i molt menys com a cap de res. El 2016 va fer algun treball voluntari i se li va concedir una adreça de correu electrònic temporal que després va ser revocada. Mai va rebre cap compensació monetària de Telegram i mai va signar cap contracte amb nosaltres”. Així de clar i contundent s’ha expressat Remi Vaughn, portaveu de Telegram quan EL TRIANGLE li ha demanat si Elies Campo havia treballat a aquesta companyia i hi havia tingut algun càrrec com apareix a l’nforme publicat, el 18 d’abril, pel laboratori canadenc Citizenlab batejat com a Catalangate i a l’article que el va oferir en exclusiva, el mateix dia, a The New Yorker.
Campo ha enganyat, doncs, al laboratori de recerca en tecnologia i drets humans dependent de la Universitat de Toronto i a Ronan Farrow, l’autor de l’article de The New Yorker. L’informe de Citizenlab es titula “Catalangate. Àmplia operació de programari espia mercenari contra catalans utilitzant Pegasus i Candiru”. L’informe el firmen vuit persones, la segona de les quals és Elies Campo. El primer és John Scott-Railton, investigador senior de Citizenlab. Campo surt citat deu vegades en aquest informe, l’última quan el col·loquen entre les víctimes de l’espionatge i el defineixen com a “Former Growth, Business Development and Partnerships, Telegram Messenger” (“ex-responsable de Creixement, Desenvolupament de Negocis i Partnerships de Telegram Messenger”).
Ronan Farrow va titular el seu article a The New Yorker “Com les democràcies espien els seus ciutadans. La història interior del software espia comercial més famós del món i de les grans empreses tecnològiques que s’hi fan la guerra”. Farrow cita 13 vegades Campo en aquest reportatge i el defineix com “un jove de trenta-vuit anys de parla suau i amb els cabells foscos despentinats, que va néixer i es va criar a Catalunya i aposta per la independència. Va estar uns anys treballant per WhatsApp i Telegram a San Francisco, però fa poc es va mudar a casa”. “En certa manera sento que és una mena de deure”, escriu Farrow que li va dir Campo com a raó per tornar a Catalunya.
Vist el seu protagonisme tant a l’informe de Citizenlab com a l’article de la respectada publicació que és The New Yorker, va sorprendre que no participés a la roda de premsa que es va celebrar l’endemà a Brussel·les per anunciar accions judicials arran de la denúncia sobre espionatge a independentistes catalans. Hi van participar l’ex-president de la Generalitat i president de JxCat, Carles Puigdemont, el president d’ERC, Oriol Junqueras, el diputat de la CUP Carles Riera, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, i la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzié. Paluzié va agraïr en la seva intervenció la feina Campo en la gestació del Catalangate. “Sense ell, sense la seva entrega i professionalitat avui no seríem aquí”, va dir.
Posteriorment, Campo sí que s’ha prodigat en entrevistes a mitjans favorables a l’independentisme com TV3, RAC1 o l’ARA. Ningú dels que l’ha entrevistat ha posat en dubte el seu currículum. Al seu perfil de Linkedin diu que va estar sis anys i quatre mesos treballant al departament de Creixement, Desenvolupament de Negocis i Partnerships de Telegram Messenger. Si compareix a la Comissió d’Investigació del Parlament de Catalunya sobre aquest Catalangate del qual n’és una peça bàsica haurà d’aclarir si menteix ell o el portaveu de Telegram. Un misteri més a afegir al Catalangate, I ara amb l'afegitó del Maragallgate, segons informen a la vanguardia.
Y entonces, quién es este personaje y para quién trabaja?
ResponEliminaA rac1 el varen definir i no ara, ja fa temps, com un tècnic que va deixar Whatsapp per Telegram, car no li agrava el rumb de Whatsapp en quedar-se'l Zuckerberg.
EliminaLa primera pregunta que me hago es : ¿ donde se puede contrastar la información de The Citizen Lab ?.
ResponEliminaLa segunda es : siendo presuntamente parte "perjudicada", ¿ se puede tomar en serio a Elies Campo ?.
Resulta cuando menos sorprendente que un buén técnico en informática necesite unas cuantas horas de trabajo para verificar que un móvil ha sido hackeado, y los de Citizen Lab, sin tener acceso a los móviles infectados de por cierto que han sido hackeados.
Aquí hay demasiado ruido y pocas nueces, salvo las que confirmó la ex-directora del CNI.
Por ultimo, reflexionar si después de que un aeropuerto fuese bloqueado con violencia, las vías del ferrocarril invadidas, y la mitad de los contenedores de basura del Eixample quemados, todo ello promovido por una organización fantasma que se autodenominó " Tsunami democrático" ( sobre todo eso, muy "democrático" ), un posible embrión de organización terrorista, no había pocos motivos para solicitar permisos judiciales para las escuchas, y tratar de averiguar quién estaba detrás de esta amenaza.
Seamos adultos y realistas.
Miquél, este "personaje" está a sueldo por cuenta del "Prucessss", otro paniaguado mas entre tantos.
ResponEliminaEn el fons, el problema dels espies no és que hagin espiat. que és la seva feina, sinó que els hagin enxampat. I els espies, quan els enxampen, han de plegar.
EliminaOk. No sabía nada del interfecto
ResponEliminaLo que interesa de este lío, es si ERC acabará tumbando este gobierno o se conforma con la jefa de los espias,que por cierto no lo parecía (buena espía).Más bien parecía una abuelita,en salto de cama,ni aiquiera llevaba la pistola reglamentaria,en la nalga.Ahora,ya no es un secreto,todo el mundo sabe quién es la nueva.Que mal han quedado los servicios secretos.
ResponEliminaParecía un personaje de Miss Marple. Ojo con la sustituta, hija de un franquista, expulsada de Cuba por espia (o sea que también la pillaron) y aparcando su yate en zona reservada. Una joya.
Elimina