ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

LA REVOLTA DEL SOMRIURE



"El degenerat que va inventar Twitter ens ha fet un mal tremendo". Sempre és profitós recordar aquestes sàvies paraules de Màrius Carol, pronunciades amb tanta contundència com por durant la catarsi octubrista del 2017. El cert és que, quan va dir-les, tenien prou sentit des de la seva òptica poderosa. Semblava que Twitter podia ser una palanca força eficient per contribuir a canviar l'statu quo.

Però amb els anys les coses han canviat vertiginosament, el canvi climàtic ja ens arrasa per dalt mentre una guerra global ens escombra per baix, la política ha deixat de ser empesa al carrer i ha quedat empresonada en les ments quadriculades de cadascú, i les virtuts aglutinadores que tenia aquesta nostra xarxa social han anat quedant cada vegada més reduïdes i matisades.

Avui Twitter ja no fa témer l'estabilitat emocional i/o professional de Màrius Carol perquè, tot i que aquest corral continua sent un pou d'enginy, d'informació i de coneixement, també és un gran cau de gent profundament perduda i, a la vegada, profundament convençuda. I aquest col·lectiu tan nombrós i loquaç, que vaga sense rumb però amb una fe indestructible, a hores d'ara no fa cap por especial a ningú. Tampoc a Màrius Carol.

Tot i que aquest perfil d'usuari ja fa temps que corre, Laura Borràs ha estat una de les més grans impulsores de ments perdudes i convençudes a Twitter. Amb uns quants ingredients mesurats a la perfecció, la presidenta del Parlament ha sabut confeccionar la legió de fans més robusta que hagi vist mai la política catalana. N'ha tingut prou amb un somriure permanent, una cita literària ideal per l'ocasió, un like al seguidor de torn que l'encoratja, un agraïment al soldat de torn que la defensa, i uns quants copets innocus a l'esquena de l'1 d'octubre per tenir un exèrcit a la seva disposició.

Bé, relativament a la seva disposició, perquè n'hi ha que desen l'espasa quan surten a comprar el pa. Però a Twitter poden ser tant o més proactius que a les portes del Parlament. És gent immensament revoltada però sense revolució. Canoners sense cap altra pólvora que la seva religió. Persones que fa quatre dies formaven part de la revolució dels somriures i que avui es revolten pel somriure de la Laura.

Produeix estupefacció veure'ls, tant dins com fora de la xarxa. No perquè creguin cegament en algú sense brúixola (que potser també), sinó per la manera com hi creuen, una veneració sense fissures, un punt futbolística, que costa molt de trobar en altres racons del país i que normalment acaba derivant en un escampall de mems pràcticament catòlics, dibuixos infantils fets per mans adultes, poesies de baix contingut polític i literari, i processons digitals que podrien recordar a la Madrugá però sense gent tan desperta. 

Cada cop es va veient més nítidament que el degenerat que va inventar Twitter no va fer cap mal a ningú, Màrius. Aquell pobre home només va fer el que es va prometre a si mateix. El que ha fet mal de veritat és la gestió d'un dol que sovint s'ha basat en col·leccionar ànimes impotents, tocades de mort. Costarà molt superar la revolta dels somriures, sí, però encara costarà més recuperar els revoltats pel somriure, expliquen a Nació digital.; de fet, llegint els tuits arrebassats d'añguns d'aquests fanàtics de la Borràs , gosaria afirmar que són irrecuperables, Sort que són pocs i poc representatius. Ni amb el somriure la revolta, ni la revolta del somriure. Tot plegat foc d'encenalls. I fins aquí la trilogía Borrasiana, bastant brossiana, per cert.

Publica un comentari a l'entrada

18 Comentaris

  1. No miro el Twitter, aunque fui de los primeros en apuntarme,pero sentía curiosidad por lo que pudieran decir del fenómeno la señora.Arrebatos, salto de la reja del Rocio,madrugada de la salida de la Macarena,todo junto.La señora se merece salir bajo palio,con la banda de romanos(con sus plumeros en casco de oro),macarenos.Al grito de:!gapa,guapa¡

    ResponElimina
  2. Pues en tuitter sus acòlitos estan que trinan, clamando justicia, venganza y olé. No són muchos, pero si ruidosos, muy en la linea trumpista....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Los de Tump,tenian una fuerte realidad social y siguen teniendo,demostrado por los votos obtenidos.La señora como tal,no sé, está por ver su realidad.A mi me encanta su poderio,esa forma de entrar con la sonrisa:!Aquí estoy yo!.No hay ninguna que lo posea.

      Elimina
    2. La sonrisa de la señora Borràs es una sonrisa triste y el tono de voz cuando habla excesivamente monòtono.

      Elimina
    3. ¿ Acólitos y forofos de la Borrás ?. Bueno, existen los "terraplanistas", los negacionistas del COVID, los que juran que las vacunas provocan autismo, los que dicen que la red 5G está diseñada para subyugarnos mentalmente, etcetera, etcetera.

      ¿ Te extrañas del éxito de esta pobre descerebrada en twitter ?.

      Yo no, cada uno se engaña a si mismo como le da la gana.

      Elimina
    4. Són els lauralibers, a twitter n'hi ha uns quants. Em sap greu per alguns que pensaba era més entenimentats...

      Elimina
  3. jajajajajaja....CAR RES...te va la señora ¡¡ jajajaja..y si, que verdad tan grande, está empoderá, y no cabe en la piel, ojo, dicho con cariño, pues me refiero a la seguridad conque pronuncia las palabras mágicas: hiPOCRItes...pronunciado con acento de Ripoll. Y no es fea la condenaá, pero cuando pone esa cara de mala hostia es como para esconderse porque no ves por donde te la va a dar.

    ResponElimina
  4. Miquel, nosotros somos mas de la de Cospedal, ya lo sabes.

    ResponElimina
  5. El Marius Carol ja fa molt temps que perd oli. Sembla mentida que amb l'edat que té, se li hagi d'explicar que una destral no és perillosa. El que és perillosa és la mà que la sustenta.
    Quant a la senyora del cul gran (això no és masclista, sinó realista) us té massa obsessionats.
    🙃 Tiro dels aforismes del gran profeta gallec Pepe Rubianes, (que Déu es parteixi el cul amb ell) per a exclamar: "A cagar a la platja"
    (Si, si, molt cul i molta merda en aquest comentari; procuraré esmenar-me)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No perd oli, i té el cap molt clar, potser massa, Sap el que es diu i d'on ve el perill...

      Elimina
    2. Aquí raspem. El Jack Dorsey té poc o res de degenerat. Un qualificatiu molt significatiu en boca (o ploma) de qui l'atribueix.

      Elimina
    3. Es una manera de dir, de cridar atenció. De fet, no sabem com és Jack Dorsey.

      Elimina
  6. Com diu aquella dita ancestral: no culpis el mirall, la ganyota la fas tu

    ResponElimina
  7. No suporto el Carol, ho sento.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Té el cap clar, és una mica diletant però pertany a una espècie nomenada senyors de Barcelona.

      Elimina
  8. Está claro, que el periodista, hace una imagen muy simplista del personaje, ahora que ha caído. Como estamos jubilados y todo nos da igual, nos sirve de un momento de cachondeo desde el banco del parque.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Como estamos jubilados y todo nos da igual Hombre... no generalices. Casi siempre conduce al error.

      Elimina
    2. La veritat es que en general, al jubilats, s'ens refot quasi tot. Sempre ens queda la frase mitica:_ Jo aixó ja no ho veuré....

      Elimina