Les autoritats sanitàries que vetllen per nosaltres i per la nostra salut, durant molt de temps ens han inculcat la importància d'acudir al metge, de consultar sempre un facultatiu i evitar l'automedicació. El missatge ha estat insistent durant anys i és de compliment obligat fins i tot en els anuncis de medicaments. D'aquesta manera s'ha volgut incidir en el diagnòstic precoç de malalties greus, que comporta una esperança de vida més gran per als pacients i una despesa menor per a la sanitat pública. I la veritat és que fins ara ha funcionat, s'han detectat molts casos de cáncer de mama gracies a las  mamografies que es feien, així com altres malalties; de fet la prevenció en medicina és el que més cura perquè permet agafar a temps les malalties.

Els experts han advertit que les restriccions d'accés a la sanitat per la covid han deixat en un segon pla la resta de patologies, que, per cert, causen més morts que el virus de Wuhan. Els que s'ho han pogut permetre han optat per la sanitat privada, on les restriccions eren menys estrictes i la manca de metges i infermeres es nota menys. No és estrany, doncs, que actualment un de cada quatre espanyols ja tingui una assegurança privada. I això no ha fet més que començar, perquè l'expectativa d'aquest sector és molt optimista, segons les declaracions polítiques dels darrers dies. s es poden trobar amb ambulatoris sense metges aquest estiu i sense servei d'urgències a molts. A Catalunya el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha demanat a la població que no vagi als ambulatoris per casos lleus per rebaixar la pressió sobre aquests centres, on coincideix l'auge de la setena onada de la covid amb les vacances de metges i infermeres. Diu Sánchez que en breu estabilitzarà 67.300 professionals interins sanitaris, lo qual no sé com s'ho farà, si no té competencies en Sanitat. La veritat és que falten sanitaris, metges infermeres.... el 49% dels metges incorporats l'any passat són estrangers amb dubtosa formació en molts casos, El Dr. Padros ja ens avisaba l'altre dia a Rac1.

No sé si el Govern i la ciutadania, són conscients de la gravetat de la situació, o simplement qual un estruç covard amaguen el cap. Salvador Macip ens avisa del que ens ve al damunt, i encara que tots som conscients de l'impacte que ha significat la pandèmia, missatges com el del Conseller Argimón, resten confiança en la sanitat pública, molt tocada durant anys per les retallades, uns retallades  que començaren amb Artur Mas i Boi Ruiz.