Les autoritats sanitàries que vetllen per nosaltres i per la nostra salut, durant molt de temps ens han inculcat la importància d'acudir al metge, de consultar sempre un facultatiu i evitar l'automedicació. El missatge ha estat insistent durant anys i és de compliment obligat fins i tot en els anuncis de medicaments. D'aquesta manera s'ha volgut incidir en el diagnòstic precoç de malalties greus, que comporta una esperança de vida més gran per als pacients i una despesa menor per a la sanitat pública. I la veritat és que fins ara ha funcionat, s'han detectat molts casos de cáncer de mama gracies a las mamografies que es feien, així com altres malalties; de fet la prevenció en medicina és el que més cura perquè permet agafar a temps les malalties.
Els experts han advertit que les restriccions d'accés a la sanitat per la covid han deixat en un segon pla la resta de patologies, que, per cert, causen més morts que el virus de Wuhan. Els que s'ho han pogut permetre han optat per la sanitat privada, on les restriccions eren menys estrictes i la manca de metges i infermeres es nota menys. No és estrany, doncs, que actualment un de cada quatre espanyols ja tingui una assegurança privada. I això no ha fet més que començar, perquè l'expectativa d'aquest sector és molt optimista, segons les declaracions polítiques dels darrers dies. s es poden trobar amb ambulatoris sense metges aquest estiu i sense servei d'urgències a molts. A Catalunya el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha demanat a la població que no vagi als ambulatoris per casos lleus per rebaixar la pressió sobre aquests centres, on coincideix l'auge de la setena onada de la covid amb les vacances de metges i infermeres. Diu Sánchez que en breu estabilitzarà 67.300 professionals interins sanitaris, lo qual no sé com s'ho farà, si no té competencies en Sanitat. La veritat és que falten sanitaris, metges infermeres.... el 49% dels metges incorporats l'any passat són estrangers amb dubtosa formació en molts casos, El Dr. Padros ja ens avisaba l'altre dia a Rac1.
No sé si el Govern i la ciutadania, són conscients de la gravetat de la situació, o simplement qual un estruç covard amaguen el cap. Salvador Macip ens avisa del que ens ve al damunt, i encara que tots som conscients de l'impacte que ha significat la pandèmia, missatges com el del Conseller Argimón, resten confiança en la sanitat pública, molt tocada durant anys per les retallades, uns retallades que començaren amb Artur Mas i Boi Ruiz.
Ayyyy señor, perdona que te escriba en minúsculas, pero es que no se porqué, o lo se muy bien, intuyo que me has abandonado. Si, si...yo tenía, dicho en pretérito perfecto, un médico muy bueno que se jubiló con júbilo. Un médico que nada más sentarte decía lo que padecías y como solucionar el problema, que incluso llamaba al fijo de casa hasta encontrarte, y te preguntaba como ibas. Marchó lleno de gozo no sin antes despedirse con advertencias, advertencias que se van cumpliendo.
ResponEliminaAsí, y hasta hace poco, pues he cambiado de localidad, me delegaron una médica boliviana, muy amable, de esas que te dicen : "regaleme un segundito, don Miguel", mientras sigue hablando por teléfono. Esta buena persona, cuando me puso el fonendo en la primera visita se quedó perpleja. Va y me dice: "Nunca había oscultado una persona portadora de un desfibrilador intracutáneo"...En ese mismo instante me puse a temblar...una médica de cabecera que nunca , nunca, ha tratado un paciente con un desfibrilador, ahora me preguntará como funciona, pensé...y acerté.
Ahora en El Prat tengo a otro médico de cabecera, creo que colombiano, Alfredo Adolfo Carlos Ramón, creo que se llama. Yo lo abrevio y le llamo Doctor.
Salut
Aquest és un dels problemes, la Doctora de la Nuri i meva també, és boliviana, i també està en aquest nivell. Fa 20 anys que no fumo, i alguna vegada que hi he anat, encara em diu que fumo. Com diria el meu net, No se entera de na!
EliminaNo se le ocurra a Vd. ir al CAP. Quédese en casa. Paracetamol y paciencia.
ResponElimina—Pero Doctor...¿y si no es Covid y es otra cosa?
Ah, entonces háganos un favor y muérase sin hacer mucho ruido.
En el fons estan dient aixó, Ricard. No molesti...
EliminaLa tendència general és saturar i colapsar la SS per promocionar les mutues privades ... a Cataluny, a Espanya i al mon .... globalització capitalista ... no n'hi ha alternativa, és el que hi ha
ResponEliminaAixó AYUSO ho està aplicant sense el dissimular dels d'aquí...
EliminaLa culpa es nuestra, que estamos empeñados en amargarle la vida con nuestras enfermedades al "conseller" de turno.
ResponEliminaYa expliqué por aquí que el jueves tenía hora con la doctora para renovar la baja. Una hora antes, me llamaron por teléfono para que no apareciera por allí para incordiar, y la baja me la renovó telemáticante el medico de urgencia.
ResponEliminaAhí fue cuando empecé a olerme que se había disparado la tasa de COVID, aquella tarde, me lo confirmo un compañero cuya madre trabaja en el Hospital de Bellvitge.
Hay que morirse en casa, en silencio y sin MOLESTAR, y el forense anotará en el parte de defunción "posible COVID", con lo cual, no entrarás en las estadísticas.
Recordo fa temps un Ministre de Finances del Japó que deia que la gent gran vivia massa temps, que fessin el favor d'anar-la palmant, que costàven massa diners amb les pensións. L'he trobat:
Eliminahttps://blocfpr.blogspot.com/2013/01/donar-se-pressa-morir.html
Recuerdo el caso, y el escándalo subsiguiente. Naturalmente que dimitió al poco tiempo, pero lo que es preocupante, es que alguien que llega al poder para teóricamente servir a la ciudadanía, en su interior los vea como un obstáculo, un fastidio que le amarga la placidez de su vida en política.
EliminaEn el fondo, estos tipos piensan como Stalin (un muerto es una tragedia, un millón de muertos son una estadística ), pero no tienen la osadía de aplicar sus métodos.
Lo malo, es que hace tiempo que aquí tenemos esa línea de pensamiento político disimulada entre nuestros prebostes.