El jutge que investigava el presumpte desviament de fons al Consell Esportiu ha arxivat la causa contra l'alcaldessa de l'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, ​​Núria Marín, en no apreciar indicis de delicte. La dirigent del PSC estava acusada de no fer res quan un regidor li va denunciar les presumptes irregularitats que va detectar en aquest organisme de foment de l'esport de la ciutat. Amb aquesta decisió, Marín té via lliure per presentar-se a les eleccions municipals sense cap acusació que malgrat l'esquena i que l'ha desgastat durant tot el seu mandat.

Aquesta vegada la notícia no és portada però gairebé, però reforça la Senyora Marín, que es va negar a dimitir al·legant allò que s'ha comprovat per part del Jutge: la seva innocència. Però el mal ja està fet i l'ombra de la seva innocència sobrevolar-la per sobre d'ella durant molt de temps. Marín, com Colau, especialista a esquivar causes contra ella, són víctimes de la pena del telenotícies i de mesquines venjances personals, sovint de foc amic.

No és així el cas de Laura Borràs, el periodisme insisteix a anticipar el desenllaç de la dimissió i devaluar el dret a la presumpció d'innocència, ho explica Sergi Pàmies. A Preguntes freqüents (TV3) Borràs va torejar la impaciència incisiva d'uns quants periodistes gràcies a un recurs inusual: l'eloqüència. No sabies si Borràs era hàbil, pèrfidament victimista o convincent perquè la densitat tècnica del tema dificultava la comprensió dels arguments, massa jurídics i enrevessats. Així que als espectadors poc informats o ignorants només ens quedava el recurs de valorar la versemblança dialèctica i la fermesa pedagògica de l'entrevistat i els entrevistadors. I la presidenta Borràs va superar la prova, potser perquè, intimidats per les litúrgies de plató i la mania de dispersar punts de vista, els seus interlocutors semblaven estar més pendents de l'efecte que provocaria la seva intervenció a les xarxes socials que de ser útils a la causa de , per dir-ho a l'emfàtica manera de Carles Porta, posar llum a la foscor.