Dijous, un titular de l’Abc de Sevilla em va deixar parat: “L’Ateneu de Sevilla anuncia els Reis d’Orient de la Cavalcada del 2023”. Per il·lustrar-lo les fotos de tres senyors amb trajo i corbata. Per si no quedava prou clar, el text detalla: “L’Ateneu de Sevilla ha anunciat les persones que encarnaran els Reis d’Orient en la Cavalcada del 2023. Luis Bolaños, José María Pacheco i Alejandro Marchena seran Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar”, hi explica Quim Monzó amb l'esperança que els nens i nenes de Sevilla no llegeixin l'ABC,
Per deixar constància dels mèrits dels escollits, n’expliquen les virtuts. On van estudiar, quines empreses dirigeixen, de quins consells assessors han format part... Detalls sense importància, perquè el que de debò és rellevant és que el diari en publica els noms i les fotos. No havia vist mai res semblant. Normalment, és l’endemà de la cavalcada quan la premsa publica, sota un vel d’eufemismes suposadament indetectable per la canalla, qui hi havia sota cada disfressa. Així, cada any llegim coses com que el rei Gaspar “té una certa semblança” amb Jordi Basté, que Melcior “té una retirada” a Pere Arquillué i que Baltasar “recorda” l’activista Cheikh Drame. Tots aquests aclariments, l’endemà de la cavalcada i deixant-ho sempre com una semblança curiosa. Mai de la vida anunciant-ho abans, amb noms i cognoms (i fotos) i dient clarament que seran els encarregats d’interpretar-ne els papers. ¿És un pas endavant per posar fi a aquesta farsa que tant il·lusiona els pares o una simple badada? Als nens tant els fa que els parlis dels Mags, el Pare Noel o Mazinger Z, mentre els portin noves joguines que embotiran a l’armari, ja tan ple de joguines que no hi ha manera de tancar-ne les portes. Però si es juga a fer creïble la bola, caldria ser coherent. Per cert, els tres designats són blancs, cosa que fa preveure que Baltasar (que interpretarà Marchena) anirà amb la cara embetumada. Són els seus costums i s’han de respectar. o NO!
Estoy en contra de esa fiesta tal como se ha hecho hasta ahora.
ResponEliminaTotalmente en contra.
Quien ha padecido el no tener nada mientras el del al lado le caen tres juguetes no sabe bien de que va la cosa.
Una fiesta más para padres que para los niños.
A Icaro, cuando tenía cinco años le expliqué la verdad de la vida, y le dije que triara tres juguetes, los que quisiera, que los reyes no existían y que había niños que no tendrían nada, no porque los reyes no los quisieran, sino porque sus padres no podían llenar la nevera. Y con cinco años me dijo: ya decía yo que no podían estar en todos los sitios a la vez.
tengo dos nietos, y los padres trabajan con niños, y les siguen con el cuento. Al mayor de ocho años aún se lo cree eso de los reyes...u me apena el engaño con el que les llevan.
Un abrazo
Sent la festa més bonic a de ,'any pels nens, sobretot abans, resulta que es basa en una mentida.
ResponEliminaPer cert, d'aci a res em ve a buscar el meu germà, anem a Vic a veure a la tieta Teresa, que ja es pot visitar.
Salut.
Fenomenal ¡¡¡ una abraçada a la tieta ¡¡¡
EliminaEs una fiesta, de costumbre, no tiene ninguna base religiosa real. A mi me encantaba, se la he transmitido a mis hijos y ellos a los suyos. Actualmente, nos reunimos todos para abrir los regalos que nos han "traído los reyes".Supongo que hasta los más pequeños,saben que sólo son regalos de la familia, ya se han ido transmitiendo la verdad, pero nadie lo dice, es nuestro secreto,que juntamente con el "cagatiol",forma parte de las costumbres familiares.
ResponEliminaEn cuanto a estas tres "figuras"(blancas),no sé cómo se prestan a esto.No corresponden al multiracismo real de nuestra sociedad actual.En Esplugues,ponene a un blanco, un chino y a un negro. Todo muy real y corriente.En Andalucia se ha valorado el "hacer de reyes",así participaban toreros y futbolistas famosos.Creía que se había pasado esa fea costumbre,pero no, por lo que se ve les encanta sentarse en un trono y tirar caramelos, pura soberbia, poco cristiana.
Es que lo de Esplugues parece lo más razonable, igual antes como no habia negros, pero ahora con los que hay, para que pintar a un tio de negro.
ResponEliminaNosotros aún celebrábamos los reyes con las niñas, pero ahora con los nietos ya va la cosa directa al Papa NOÉL, que además es al principio de las fiestas de Navidad.