Cal que s’acostumin a conviure amb el simpàtic rosegador. Les rates ja no són el que foren. Aviat acabaran convertides en mascotes. Les portarem al veterinari, els comprarem complements de roba perquè no agafin fred quan les portem a passejar a l’hivern i veurem anuncis de televisió recomanant aliments perquè la nostra rata creixi forta i sana. També hi haurà concursos en els que els millors exemplars competiran a les ordres dels seus orgullosos propietaris per ser distingits amb el títol de rosegador més intel·ligent. Matar-les serà delicte. Les xarxes socials s’acarnissaran amb el pobre incaut al que hagin enregistrat rebentant a granerades la rata que corria pel seu pati. ¡Assassí!
Immediatament compareixerà el ministre més verd del gabinet per explicar que sent un enorme dolor i una gran vergonya davant tanta crueltat. Però afegirà que el seu equip ja està treballant en una norma que garanteixi severíssims càstigs per a qui protagonitzi aquests actes inhumans. Que la rata és un mamífer, un ésser sensible amb el mateix dret que les persones a fruir del planeta i les seves prebendes. També anunciarà que no tot serà repressió. Hi haurà campanyes de sensibilització per fomentar la convivència entre rosegadors i humans. Es donarà visibilitat als grans beneficis mutus que una bona relació pot reportar-nos. Nosaltres els proporcionarem alimentació i elles, a canvi, ens contagiaran de leptospirosis. Un tracte just. Si han llegit fins aquí tenen tot el dret a pensar que vaig fins a dalt de bolets al·lucinògens. Lamento defraudar-los. La plaga de rates de la plaça Catalunya i els cartells que anuncien la presència de rosegadors a pràcticament tots els parcs de Barcelona no són casualitat. Succeeix de manera similar a d’altres pobles i ciutats.
El proper pas serà substituir el verí per pinso esterilitzant
La UE ve restringint i substituint des de fa temps l’ús dels verins que sabíem efectius per acabar per la via ràpida amb les rates per productes menys perjudicials per al medi ambient. Només que aquests resulten també molt menys eficaços. En matem menys, en tenim més. El proper pas –hi ha col·lectius que així ho exigeixen insistentment– serà substituir el verí per pinso esterilitzant amb l’argument que enverinar-les és cruel i abusiu. ¡Pobres! I pobres nosaltres per haver de suportar, a més a més de rates, tanta poca-soltada. - Josep Martí Blanch - lavanguardia.cat
Ya hay ratas(porque son cariñosas e inteligentes).como mascotas. Son clónicas, para que no transmitan enfermedades, puras.
ResponEliminaSí,que hay ratas grises en la plaza Cataluña,pero también palomas en estado lamentable(parásitos),hasta hay gaviotas enormes, con muy mala leche.Es porque hay mucha comida a su alcance, restos de bocata, comida para palomas. Las palomas, algunos hasta las cogen con la mano,lo ven normal. Si ven una rata, correteando entre sus piernas,gritan.
En todos los jardines pasará lo mismo, no es para tanto. Donde hay comida, basura, hay ratas. Es un signo de suciedad y de falta de higiene, nada más.
Parece que ahora se dejan ver más, y es que hay muchas, como las palomas, demasiadas. Las palomas son ratas voladoras,
EliminaAqui, en El Prat, hay muchas. Es debido a los canales de agua y a que hay comida en abundancia.
ResponEliminaClar, el Prat és naturalesa en estat salvatge. És normal que n'hi hagin.
EliminaTinc un amic que té tres. Ja són ganes, sobretot si tens en compte que la gàbia on les té és gran com una caseta de gos.
ResponEliminaVideo de ratas mascota
rates o hamsters?
EliminaMira! Son solidarias y participativas. Ninguna lleva corbata.
ResponEliminaDetrás de un efecto, siempre hay una causa. Las ratas es un animal que prolifera exponencialmente según la disponibilidad de alimento.
ResponEliminaMeses atrás, los Mariachis de la Colau del ayuntamiento de Barcelona decidieron cambiar el modelo de contenedor de basuras antiguos por otros que a pesar de ocupar el mismo espacio tienen aproximadamente un veinte por ciento menos de capacidad. La zona de Plaza Cataluña está rodeada de locales de hostelería que al término de la jornada, se deshacen de las sobras. Y si los contenedores disponibles rebosan, acaban en el suelo.
Y aquí aparecen nuestras "amigas" para darse un banquete a base de tapas o sushi caducado. Mas alimento, más fertilidad.
Espero que también intervengan en la Plaza de Sant Jaume, por allí también proliferan, aunque son de una especie diferente. . . . .
Hay un viejo lema en latín en el frontispicio de la Universidad de Salamanca que traducido viene a decir :
"Lo que la naturaleza no da, Salamanca no lo presta". Se refiere a la inteligencia, si uno es un "melón", por mucha universidad a la que asistas, seguirás siendo un "melón".
Y nuestros "proceres" han pasado por la universidad. . . . . pero por lo que parece, están exactamente igual que cuando empezaron. Por cierto, la Colau no llegó a acabar la carrera, aunque al principio de su mandato aparecía como "licenciada" en la página oficial de Ayuntamiento. Tuvo que "corregir" la errata cuando algunos periodistas investigaron su curriculum académico.
També estem infestats de conills. De fet, pasi el que pasi al final surt culpable la Colau, o l'Aragonés, Pere, no Lambán.
EliminaEn el cas del desgavell de las brossas, si que ho es. Hi ha un refrany gallèc que diu : Si algo funciona, ¿ porqué lo tocas ?.
Elimina