Els dies de mirar fixament algú en una discoteca com a manera de cridar l'atenció és una activitat proscrita en alguns llocs, com en una discoteca australiana. El Club 77, ubicat a Sydney, ha canviat la seva política sobre la seguretat i l'assetjament i ha anunciat que expulsarà del recinte les persones que siguin sorpreses mirant algú sense previ consentiment.

"Desafortunadament, el club ha comptat amb algunes persones que no comparteixen els nostres valors i ètica pel que fa a la cultura, el consentiment i l'assetjament", comença el comunicat que ha publicat l'equip de la discoteca al compte d'Instagram. Asseguren que "la creació d'un espai segur va més enllà de la implementació de pràctiques per fer front als incidents després que hagin passat" i és per això que se senten obligats a "educar els nous assistents i ajudar-los a comprendre el que es considera un comportament inacceptable dins del lloc ia la pista de ball”.

Em pregunto com es fa per anar a una discoteca, un lloc ple de gent sense mirar a ningú, i com es determina si es mira fixament o veladament. No se fins a quin punt es pot mesurar la intensitat d'una mirada, encara que una de les solucions seria que la gent portes ulleres de sol i així no es veuria a qui i amb quina intensitat  es mirava. D'altra banda, n'hi ha que no comparteixen aquesta decisió i ho han volgut deixar per escrit: "Que descansi en pau la interacció social", "L'estupidesa d'aquestes normes garantirà que els únics clients que assisteixin a aquest club siguin la generació mil·lenial", "Heu d'estar fent broma. Llavors, si mires algú per accident, podrien fer-lo fora".

ConstI que Mecano ja ho avisava fa anys: "No me mires, no me mires, No me, no me, no me mires, No me mires, no me mires, déjalo ya. Que hoy no me he puesto el maquillaje.....