Una societat no es defineix com a desenvolupada per la riquesa que té sinó per la pobresa que no té - Jorge Majfud.
Abans de la gran revolució civil, hi haurà un aprofundiment de la crisi d'aquest ordre obsolet. Aquesta crisi serà gairebé en tots els àmbits, des de l'ordre polític fins a l'econòmic, passant pel militar. La Superpotència és actualment molt fràgil a causa del seu recurs militar, amb el qual ha minat l'arma més estratègica de l'antiga diplomàcia, i no podrà resistir un context creixentment hostil perquè la seva economia, base del poder militar, es debilitarà en proporció inversa. Avui està en condicions de guanyar qualsevol guerra, amb aliats o sense, però els successius triomfs no podran salvar-la d'un desgast progressiu. El resultat immediat serà una gran inseguretat mundial, encara que se superarà amb la revolució civil. En aquest moment de fallida, Occident es debatrà entre un control militar més gran o en la desobediència civil, la qual serà silenciosa i anònima, sense líders ni cabdills.
La democràcia representativa representa allò reaccionari del nostre temps. Però la democràcia directa no es donarà per cap revolució brusca, liderada per individus, ja que és, per definició, un procés cultural on la majoria comença a reclamar i compartir el poder social. Quan això passi, els parlaments del món seran el que avui en dia són els reis d'Anglaterra: un ornament onerós del passat, una il·lusió de continuïtat. De la mateixa manera que no és per casualitat que la majoria dels jugadors de bàsquet siguin homes alts, ni que la majoria dels transvestits siguin homosexuals. Tampoc és casualitat que la major part d'aquells que ostenten el poder sigui gent ambiciosa, incompetent i sense escrúpols. És a dir, no és casualitat que el món estigui governat per gent que no hauria de governar. I així ens va.
Vendrá, sin duda alguna.
ResponEliminasalut
Mira la foto,las chicas gritando,delante,en primera fila.¿Te parece poca revolución?.Estamos continuamente en ella.Ahora le toca a la mujer.
ResponEliminaLas mujeres estan en ello, pero no es suficiente.
EliminaCrec que fa temps que no llegia una col·lecció d'insubstancialitats com aquestes que ens portes. Aquest intel·lectual uruguaià, doctorat per la universitat de Geòrgia, és un intel·lectual les anàlisis del qual són merament teòrics i radicals, antiimperialistes però ell viu a l'imperi. Pobres de nosaltres quan deixi de ser potència dominant als Estats Units. Revolta civil? A un no li costa somiar i elucubrar quan escriu, hom pot dissenyar el món a la seva manera. Es pot entendre que els intel·lectuals són persones molt distants de la realitat. Especialment Jorge Majfud.
ResponElimina¿vols dir que els EUA encara són una potencia dominant?, o ja van a remolc de Xina i Rússia. Quan a Majfud, ho sento però no puc compartir la teva opinió, no crec que estigui tan allunyat de la realitat com dius, i la sevas trajectoria en diversos àmbits l'avala i li dona una dosi de credibilitat.
ResponEliminaFrancesc, de momento China va detrás de Estados Unidos, y si el gobierno chino sigue con la política de dictadura-capitalista, va a continuar por detrás. No soy un analista económico, militar o político, pero a pesar de toda la propaganda china, hay detalles, destellos que aclaran un poco la realidad dentro del país, y la imagen que pretenden proyectar fuera es un "bluff". El estado chino solo resiste en pie por la fuerte represión que ejerce dentro, todos sus ciudadanos llevan puesto un babero bordado con el lema "come y calla, o te metemos una buena ostia".
ResponEliminaY con respecto a esta tesis, hay que distinguir entre los deseos y la realidad. No creo que esta situación se produzca nunca. Los
individuos que formamos las sociedades occidentales solo llegaríamos a una auténtica revolución tras una hambruna catastrófica que pusiera a los estados patas arribas.
En eso estoy de acuerdo, la revolución la provoca el hambre. En cuanto a la China, ojo de como se está Expandiendo en África
ResponEliminaEn África...? —Y en mi pueblo; no te jode.
EliminaY, por cierto, revoluciones. Lo veo difícil. No son posibles con personal idiotizado. Ayer hablábamos de ciencia ficción. Pues bien, me pregunto por qué los autores mayoritariamente imaginan sociedades con regímenes autoritaristas y nada democráticos cuando apuntan al futuro o a otros planetas en sus novelas? Quizás esto sí sea anticipación.
Al Barri de 9 bars, 8 són de xinesos. I l'altre d'un català i una russa.
ResponElimina