Arriba un moment en que no tinc clar si haig de publicar una noticia aquí o a Collonades, o potser als dos llocs. Júlia em renyarà dient que Monzó se'ls guanya descansats publicant noticietes, però la veritat és que el molt puta les sap trobar. Noticies que si no fos per ell, passarien desapercebudes. Com exemple la que ve a continuació, que no havia vist reflectida en cap mitjà, però ell ha estat capaç de trobar-la i trdeure-li la punta.

"Vivim dies d'un divers activisme climàtic, però els mitjans presten més atenció a les agressions gastronòmiques contra obres d'art que a d'altres. S'ha parlat sobradament de la salsa de tomàquet contra un quadre de Van Gogh, del puré de patates contra un Monet (un puré molt mal cuinat, per cert; massa líquid) i del pastís de xocolata contra l'escultura de cera de Carles III a el Museu Madame Tussauds. 
En canvi, s'ha parlat menys del que ha passat a Alemanya, a Wolfsburg, seu del Grup Volkswagen. Una penya d'activistes membres de l'organització Scientist Rebellion –nou en total– se'n van anar a un concessionari de Porsche i van passejar per la sala on l'empresa exhibeix els nous models perquè els clients puguin escollir. Tot seguit es van escampar pega per les mans i se les van adherir a terra, davant dels vehicles exposats. Ho van fer per exigir la descarbonització del sector automobilístic.

L'encarregat del concessionari no es va atabalar. Els va observar i els va deixar tranquils, enganxats al ciment polit. Quan va acabar la jornada laboral, va apagar els llums i la calefacció, i els seus treballadors i ell se'n van anar a casa. Quan van veure que la cosa s'allargaria, els protestons li van demanar una palangana “per fer les necessitats”, però l'encarregat va fer com si sentís ploure.


Dues nits s'hi van passar, adherits a terra, perquè els del concessionari no van trucar a la policia fins a 42 hores després. Hi van anar uns quants agents que van desenganxar els activistes, entre aquests el líder del grup, Gianluca Grimalda, que ara es queixa que la immobilització li ha provocat coàguls a la mà, coàguls que són “potencialment mortals” –diu– i que podrien haver-hi deixat seqüeles de per vida. Com si no fos prou sabut que és summament recomanable que no vagi a buscar llana ningú que no vulgui sortir esquilat. - Quim Monzó - lavanguardia.cat,