L'exministre Jorge Fernández Díaz, ha escrit un article a 'La Razón', en què carrega contra Halloween amb arguments delirants. Podem afirmar, sense por d'equivocar-nos, que a l'exministre Jorge Fernández Díaz no li agrada Halloween. Almenys això és el que es desprèn d'un delirant article que ha publicat aquest dilluns a La Razón parlant de la tradició nord-americana que cada any guanya més adeptes a Espanya. Dies després de conèixer que l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, ha sol·licitat una condemna de 41 anys de presó per a ell pel suposat espionatge del que va ser víctima, les xarxes l'han tornat a primera plana pel text polèmic.

La cara fosca de Halloween, així es titula l'article publicat per Fernández Díaz al diari, que comença explicant que "Hollywood va exportar a Espanya i a altres països una festa d'origen cèltic que els emigrants irlandesos van portar als EUA a principis del segle XIX" i continua responsabilitzant les produccions cinematogràfiques com La nit de Halloween, de John Carpenter, de "crear escola". Observa a més que el nom d'aquesta tradició ve de la contracció d'All Hallows evening, "que literalment és la Vespra de Tots Sants al calendari litúrgic cristià".

"Aquesta mixtificació de la commemoració religiosa dels difunts amb les antigues tradicions de pobles celtes i ara amb guions cinematogràfics de terror ha donat lloc a tota mena de cultes esotèrics", defensa Fernández Díaz al seu text i afegeix que "Halloween també és una nit satànica per imprudència ignorant, o amb plena consciència de persones i sectes": "És una greu i terrible realitat que al socaire d'aquesta festa se celebrin misses negres, s'efectuïn profanacions de sagraris, sacrificis d'animals i fins i tot de nens oferts als dimonis que, igual que les meigas, n'hi ha hagut".

"Ho haurà escrit Marcelo?" - Però encara no s'acaba aquí. L'exministre de l'Interior continua desenvolupant la seva teoria sobre els petits, denunciant que "la innocència dels nens ―amb la ignorància de la gent gran― amb les seves disfresses de dimonis, carbasses il·luminades i tot el ritual que l'acompanya, és ocasió propícia perquè aquests 'esperits malignes que vaguen pel món per a la perdició de les ànimes' tinguin a Halloween una ocasió propícia per a les seves malèfiques conjures"... convertint-se Halloween també en una nit satànica per imprudència ignorant, o amb plena consciència de persones i sectes. És una realitat greu i terrible que al socaire d'aquesta festa se celebrin misses negres, s'efectuïn profanacions de sagraris –per part dels qui sí que creuen en la presència real de Déu a l'eucaristia–, sacrificis d'animals i fins i tot de nens oferts als dimonis que, igual que les meigas, «haver-ne hi ha».

"Testimonis d'exorcistes verifiquen aquesta fosca realitat que coexisteix en una celebració que els cristians dediquen a tots els sants i als seus estimats difunts, mentre ―Satanás― se l'apropia per als seus fins terribles", conclou. Ha estat el periodista d'El País especialitzat en Tribunals, JJ. Gálvez qui ha viralitzat l'article de Jorge Fernández Díaz, i ha propiciat que molts tuiters s'hagin mofat del text.

Cal recordar, com han fet en alguns comentaris, que Fernández Díaz va passar de ser no practicant a membre de l'Opus Dei després d'un viatge a Las Vegas als noranta. Assisteix a missa cada dia i el seu fervor religiós ha marcat la seva trajectòria política. De fet, el 2015 va afirmar en una entrevista que tenia un àngel de la guarda anomenat Marcelo que l'ajudava "a les petites coses, com aparcar el cotxe, i també a les grans", i igualment van ser polèmiques les seves condecoracions a advocacions marianes: - ELPAIS.


El delirant article del convers de las Vegas.