El misteriós robatori a l'arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, al monestir de Poblet, ha quedat finalment en un ensurt. Els lladres han obert la caixa forta, a la tercera planta, però al veure què hi havia al seu interior, documents que van pertànyer al president Tarradellas, entre altres papers de gran valor històric, ho han deixat tot llençat i s'han tornat cap a casa seva. "No s'han emportat res, han considerat que no tenia cap valor econòmic", ha confirmat Núria Gavarró, la directora de l'arxiu Tarradellas. Els lladres han entrat durant el cap de setmana a l'arxiu Tarradellas, dins del monestir de Poblet, segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra. La policia ha obert ràpidament una investigació i ha enviat els seus agents de la científica al monestir per aclarir els fets.

Durant tot el dia, els responsables de l'arxiu Tarradellas, en presència de la mateixa directora, han fet amb els Mossos d'Esquadra un inventari per comprovar l'abast del robatori. Els lladres han accedit a l'arxiu Tarradellas, al Palau de l'Abat, a l'interior del conjunt monàstic de Poblet, després de forçar amb una palanca una porta del darrere, a la qual es pot accedir des de la carretera. Aquesta porta dóna accés a l'hort del monestir ia un molí on hi havia diverses eines. Els lladres han agafat algunes eines i s'han dirigit a la zona de l'arxiu històric. Després de forçar una finestra de la planta baixa de l'arxiu, fent palanca novament, han aconseguit accedir a l'interior. Els lladres han aconseguit inhibir l'alarma i han accedit a la tercera planta, on hi ha la caixa forta. Un cop aquí, han rebentat la caixa forta amb algunes de les eines que havien sostret del molí del monestir, però en veure que a l'interior només hi havia documents, els han abandonat i se n'han anat.

El que un es pregunta és: ¿i si en comptes de robar, els presumptes lladres el que han fet és dipositar algun document que faltava al museu?, - potser l'havien sostret anteriorement - i penedits, ho han disfressat d'intent de robatori perquè no se n'adonin. És l'única explicació raonable, ja que si no fos així, un cop posats, alguna cosa es podien haver emportat, encara que no fos rendible vendre-la al millor postor. Això, o potser pensàven els malfactors que el Sr.Tarradellas habia guardat a la caixa forta la deixa de l'avi Florenci. Aixó és un misteri que nomès pot resoldre el professor de Debó.