L'arribada al món de Damian aquest dimarts a la nit l'ha convertit en l'habitant número 8.000 milions del planeta. El protagonista ha arribat al món a la maternitat Nostra Senyora de l'Altagracia a Santo Domingo, República Dominicana.  El doctor Michael Trinidad ha assistit a la mare de 35 anys. Segons ha explicat el professional, el part s'ha produït sense cap complicació i el nadó ha pesat 2,77quilos. A més, ha expressat el seu orgull per participar a l'enllumenament de l'habitant 8.000 milions.
El naixement de Damià marca una fita en matèria de creixement demogràfic en portar la població mundial a aquesta xifra que el Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA) visibilitza sota el lema “8 mil milions més forts”. Tot i que sembla que el creixement s'està alentint.
Potser resulta que anem bé, sobretot si tenim en compte les circumstàncies de quan va néixer el nen 5.000 milions, un llunyà 1987.

Un dia de l'any 1987 va néixer el nen Cinco Mil Millones. Va venir sense etiqueta, així que podia ser negre, blanc, groc, etc. Molts països, aquell dia van triar a l'atzar un nen Cinc Mil Milions per homenatjar-lo i fins i tot per filmar-lo i gravar el seu primer plor. Tot i això, el veritable nen Cinco Mil Milions no va ser homenatjat ni filmat ni potser va tenir energies per al seu primer plor. Molt abans de néixer ja tenia gana. Una gana atroç. Una gana vella. Quan per fi va moure els seus dits, aquests van tocar terra seca. Quartejada i seca. Terra amb esquerdes i esquelets de gossos o de camells o de vaques. També amb l'esquelet del nen 4999999999.

El veritable nen Cinc Mil Milions tenia gana i set, però la seva mare tenia més gana i més set i els seus pits foscos eren com a terra exahusta. Amb ella, l'avi del nen tenia gana i set més antigues encara i ja no trobava en si mateix ganes de pensar o creure. Una setmana després el nen Cinco Mil Milions era un minúscul esquelet i en conseqüència va disminuir en alguna cosa l'horrible risc que el planeta arribés a estar superpoblat. - Mario Benedetti

Un comentari de Chiloé al seu dia fa pensar, i arribar a la conclusió que Benedetti anava més pel camí correcte que el doctor Trinidad. En realitat no es té ni idea de qui ha estat el nen 8.000 milions, l'única cosa segura és que no ha estat Damián.

"A l'edat de trenta-tres anys es va suïcidar, gasejant-se dins del seu cotxe, Kevin Carter, el fotògraf sud-africà que va fer la foto de la nena famèlica sudanesa amb el voltor a l'esquena. Res va fer suposar que això influís en la seva decisió de deixar de viure tan aviat”.