El Govern basc, EH Bildu, víctimes dels GAL i altres formacions polítiques, fins i tot una diputada del PSE, han reaccionat amb estupor a les declaracions de l'exministre de l'Interior José Barrionuevo, que ahir diumenge en una entrevista a El País va justificar el terrorisme d'Estat a la lluita contra ETA quan ell era ministre. Entre altres qüestions reconeixia que va ordenar "alliberar Segundo Marey", segrestat per error per la policia espanyola, i donava a entendre amb eufemismes que l'alternativa era matar-lo. En concret assenyalava que quan va saber de l'error va donar ordre d'alliberar-lo (al cap de nou dies, perquè “l'alternativa quina era?” després de recordar que no havien de provocar “més desordre” del que ja havien causat.

No entenc que se sorprenguin de res més que ja és sabut fa temps per tots els que tenien interès en saber-ho. I cal no oblidar que en aquells temps, no només no era mal vista la guerra bruta del Govern contra els etarres, sinó que s'aplaudia en més d'un mitjà que després el va treure a col·lació, només perquè pretenien perjudicar electoralment al PSoE. Pedro J. Ramírez, el primer.

D'altra banda, em pregunto qui té interès que ara hagi sortit aquesta entrevista a Barrionuevo, perquè sempre hi ha un interès de part en aquestes entrevistes. Una entrevista, per cert, que, fora del País Basc i a Catalunya, avui, a Espanya ningú en parla, entre altres coses, perquè en el fons, la gran majoria deixen a part la hipocrèsia del que és politicament correcte, consideren que el govern de González va fer el correcte en la seva lluita contra els etarres. Barrionuevo també ho creu i suposo una gran part dels espanyols, i 'por supuesto' Felipe González, també.