El Jutjat d'Instrucció 29 de Barcelona ha citat l'expresident del PP Pablo Casado a declarar com a investigat per presumptes injúries en dir que a Catalunya els professors tenen instruccions de no deixar anar al bany els nens i les nenes que parlen en castellà. Segons ha avançat aquest dimecres el diari Ara i han confirmat fonts judicials, Casado està citat a declarar com a investigat el 30 de gener.

A la interlocutòria coneguda aquest dimecres, el jutge admet a tràmit la querella que la Generalitat va presentar contra l'exdirigent del PP després que el Tribunal Suprem (TS) arxivés la investigació que tenia sobre el mateix cas perquè Casado havia deixat de ser aforat en deixar el seu escó al Congrés. Casado va fer aquestes declaracions en un acte del PP a Galícia, i va dir: "¿Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions per no deixar anar al bany nens perquè parlen en castellà? Es pot tolerar que hi hagi nens que per parlar castellà a l'esbarjo els fiquessin pedres a la motxilla?".

El problema és que la Justícia no ha aconseguit localitzar Pablo Casado, el jutjat de Barcelona que investiga l'exlíder del PP Pablo Casado pels seus assetjaments sobre el català ha suspés la seva declaració com a acusat de no haver-li pogut entregar a la seu del Pp, la querella de la Generalitat, des d'on els treballadors de recepció van comunicar que l'antic executiu "ja no té" despatx a Génova 13 y desconéixen on se'l pot localitzar”. S'imaginen vostés si això passa amb algun membre de la CUP o Podem, el safareig hi hauria?. On és Pablo? s'agrairà a qui el trobi, ho faci públic, per ser record de família.